Борщ гарячий з куркою – ситне перше стравою. Буряк – основний інгредієнт у свекольнике. Саме вона дає той самий впізнаваний солодкуватий смак свекольнику. Інші інгредієнти вдало доповнюють суп і роблять його ситним. Дуже важливо при подачі не забути про зелень – це може бути подрібнений кріп або пір’я зеленої цибулі. Свіжий аромат створить настрій, а сама зелень додасть вітамінної користі.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Буряк – 3 шт.
- Курка – 300 гр.
- Вода – 2,5 л
- Морква – 1 шт.
- Картопля – 5 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Корінь селери – 30 гр.
- Оцет яблучний 6% – 2 ст. л.
- Часник – 2 зуб.
- Суміш перців – за смаком
- Мускатний горіх – за смаком
- Сіль – за смаком
- Цукор-пісок – за смаком
- Зелень – за смаком
Процес приготування:
Почнемо готувати гарячий борщ з куркою. Готуємо продукти для і борщів зелених. Буряк, картоплю, моркву і селеру промиваємо й обсушуємо.
Моркву і картоплю чистимо від шкірки, цибулю ріжемо на дві половини. Одну з них залишаємо з лушпинням, другу очищаємо.
Селера і буряк не чистимо.
Зелень промиваємо й обсушуємо.
Курку кладемо в каструлю, заливаємо водою і ставимо на плиту.
Доводимо воду до кипіння, варимо дві хвилини і воду зливаємо.
Заливаємо курку новою водою і знову доводимо до кипіння. Додаємо в каструлю лавровий лист, половину моркви, половину цибулі з лушпинням, корінь селери, сіль і перець. Варимо при кипінні низької інтенсивності протягом сорока-п’ятдесяти хвилин.
Під час варіння курки запікаємо буряк. Загортаємо її у фольгу і ставимо в розігріту до 190 градусів духовку. Запікаємо до м’якості протягом сорока хвилин.
Після закінчення зазначеного часу дістаємо курку і коріння з бульйону.
Сам бульйон проціджуємо назад в каструлю. Коріння і спеції викидаємо.
Курку розбираємо на волокна і кладемо в бульйон.
Картоплю ріжемо на невеликі шматочки і занурюємо їх у бульйон. Доводимо до кипіння і варимо десять-п’ятнадцять хвилин.
Решту половину очищеного цибулі ріжемо дрібними кубиками.
Другу половину моркви натираємо на крупній тертці.
На сковороді в невеликій кількості олії обсмажуємо цибулю до прозорості, потім додаємо моркву і готуємо її до м’якості протягом п’яти-семи хвилин.
Запечену буряк трохи охолоджуємо, чистимо й нарізаємо тонкою соломкою.
Опускаємо нарізану буряк в бульйон до картоплі.
Додаємо яблучний оцет для збереження кольору і варимо хвилин п’ять.
Опускаємо в борщ підсмажену цибулю з морквою.
Часник чистимо, пропускаємо через прес і кладемо в суп.
Додаємо сіль, цукор, тертий мускатний горіх за смаком.
Перемішуємо і знімаємо борщ з плити.
Готовому свекольнику даємо настоятися п’ятнадцять-двадцять хвилин. Після цього розливаємо його по порційних тарілках і кладемо сметану за смаком. Зелень подрібнюємо ножем і щедро посипаємо борщ.
Приємного апетиту!
Борщ Борщ гарячий Борщ гарячий класичний Борщ з куркою Борщ на бульйоні