Борщ гарячий з куркою – ситне перше стравою. Буряк – основний інгредієнт у свекольнике. Саме вона дає той самий впізнаваний солодкуватий смак свекольнику. Інші інгредієнти вдало доповнюють суп і роблять його ситним. Дуже важливо при подачі не забути про зелень – це може бути подрібнений кріп або пір’я зеленої цибулі. Свіжий аромат створить настрій, а сама зелень додасть вітамінної користі.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Буряк – 3 шт.
  • Курка – 300 гр.
  • Вода – 2,5 л
  • Морква – 1 шт.
  • Картопля – 5 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Корінь селери – 30 гр.
  • Оцет яблучний 6% – 2 ст. л.
  • Часник – 2 зуб.
  • Суміш перців – за смаком
  • Мускатний горіх – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Цукор-пісок – за смаком
  • Зелень – за смаком

Процес приготування:

Почнемо готувати гарячий борщ з куркою. Готуємо продукти для і борщів зелених. Буряк, картоплю, моркву і селеру промиваємо й обсушуємо.

Моркву і картоплю чистимо від шкірки, цибулю ріжемо на дві половини. Одну з них залишаємо з лушпинням, другу очищаємо.

Селера і буряк не чистимо.

Зелень промиваємо й обсушуємо.

Курку кладемо в каструлю, заливаємо водою і ставимо на плиту.

Доводимо воду до кипіння, варимо дві хвилини і воду зливаємо.

Заливаємо курку новою водою і знову доводимо до кипіння. Додаємо в каструлю лавровий лист, половину моркви, половину цибулі з лушпинням, корінь селери, сіль і перець. Варимо при кипінні низької інтенсивності протягом сорока-п’ятдесяти хвилин.

Під час варіння курки запікаємо буряк. Загортаємо її у фольгу і ставимо в розігріту до 190 градусів духовку. Запікаємо до м’якості протягом сорока хвилин.

Після закінчення зазначеного часу дістаємо курку і коріння з бульйону.

Сам бульйон проціджуємо назад в каструлю. Коріння і спеції викидаємо.

Курку розбираємо на волокна і кладемо в бульйон.

Картоплю ріжемо на невеликі шматочки і занурюємо їх у бульйон. Доводимо до кипіння і варимо десять-п’ятнадцять хвилин.

Решту половину очищеного цибулі ріжемо дрібними кубиками.

Другу половину моркви натираємо на крупній тертці.

На сковороді в невеликій кількості олії обсмажуємо цибулю до прозорості, потім додаємо моркву і готуємо її до м’якості протягом п’яти-семи хвилин.

Запечену буряк трохи охолоджуємо, чистимо й нарізаємо тонкою соломкою.

Опускаємо нарізану буряк в бульйон до картоплі.

Додаємо яблучний оцет для збереження кольору і варимо хвилин п’ять.

Опускаємо в борщ підсмажену цибулю з морквою.

Часник чистимо, пропускаємо через прес і кладемо в суп.

Додаємо сіль, цукор, тертий мускатний горіх за смаком.

Перемішуємо і знімаємо борщ з плити.

Готовому свекольнику даємо настоятися п’ятнадцять-двадцять хвилин. Після цього розливаємо його по порційних тарілках і кладемо сметану за смаком. Зелень подрібнюємо ножем і щедро посипаємо борщ.

Приємного апетиту!

Борщ Борщ гарячий Борщ гарячий класичний Борщ з куркою Борщ на бульйоні