Холодний борщ – відмінне блюдо для спекотного літнього дня. Цей легкий супчик прекрасно засвоюється і насичує організм вітамінами, тому приготувати таку страву на обід буде дуже корисно і для дітей, і для дорослих. Спробуйте!


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Яйце – 5 шт.
  • Огірки – 2 шт.
  • Зелень – 1 пучок
  • Буряк – 2 – 3 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Лимонна кислота – за смаком
  • Кефір – 1 л
  • Вода або Вода мінеральна – 2 л.

Процес приготування:

Приступимо до приготування класичного холодного борщу з вареним буряком. Поставте буряк отвариваться до готовності, а тим часом дрібно наріжте огірки, яйця і всю зелень.

Інгредієнти перемішати в каструлі або мисці, а потім додайте до них відварну буряк.

В каструлю з інгредієнтами додайте сіль і перець (за бажанням), а потім додайте кефір і перемішайте борщ.

Далі влийте в каструлю з супом воду – в тій кількості, щоб суп придбав потрібну вам консистенцію.

В самому кінці додайте в каструлю з супом лимонну кислоту і перемішайте.

Додатково охолодіть борщ і подавайте до столу в охолодженому вигляді. Додатково можна додати кілька кубиків льоду в тарілку з супом.

Приємного апетиту!

Борщ Холодний борщ з вареним буряком Холодник Холодник з буряка на кефірі Холодник класичний Холодник на воді