Легкий борщ на кефірі – те, що потрібно в жарку погоду. Блюдо просте в приготуванні, але при цьому дуже ситна. Підходить для обідів.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Буряк – 2 шт.
  • Кефір – 3 склянки
  • Вода (холодна) – 7 ст.
  • Яйце – 3 шт.
  • Огірки – 3 шт.
  • Кріп – 1 пучок
  • Сіль – за смаком
  • Сметана – за смаком

Процес приготування:

Як почати готувати борщ холодний на кефірі? Заздалегідь відварює буряк, остуджуємо, очищаємо від шкірки і пропускаємо через крупну тертку. Кладемо в каструлю, солимо.

Вливаємо кефір і перемішуємо вміст.

Тепер вливаємо воду і знову перемішуємо. Додаємо сіль за смаком.

Підготуємо інгредієнти для заправки. Відварюємо яйця. Нарізаємо дрібними кубиками.

Подрібнюємо огірок свіжий кріп.

Порційно викладаємо заправку в тарілки, заливаємо кефірно-бурякової основою. Можна подавати до столу. Приємного апетиту!

Борщ на кефірі Борщ холодний класичний Борщ холодный Холодний борщ на кефірі Холодник з буряка Холодник на воді Холодник на кефірі