Особливість літнього супу і борщів зелених в тому, що він дуже легкий, але при цьому досить насичує. Спробуйте оригінальний варіант приготування, який підходить як для пісного, так і для веганского меню.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Буряк – 3 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • Огірки – 3 шт.
  • Редис – 5 шт.
  • Зелень – 1 пучок
  • Сир Тофу – 250 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Вода – 2 – 2.5 л.

Процес приготування:

Готувати борщ холодний пісний просто! Промиваємо картопля і буряк, заливаємо водою і ставимо на плиту. Варимо до готовності.

Спочатку очищаємо буряк і пропускаємо її через крупну тертку.

Викладаємо натерту буряк в каструлю. Заливаємо холодною водою – 2 літри.

Ставимо каструлю з буряком на плиту і доводимо до кипіння. Відразу ж знімаємо і даємо охолонути. Для прискорення процесу можна додати кілька кубиків льоду. Вся ця процедура необхідна для того, щоб буряк віддала в суп максимум своїй насиченості і смакових якостей.

Варену картоплю очищаємо від шкірки і нарізаємо на дрібні кубики. Зручно використовувати овочерізку.

Викладаємо тофу в глибоку тарілку і ретельно розминаємо його виделкою. Робимо це до стану кашки.

Промиваємо редиску і нарізаємо тонкими скибочками. Кладемо до картоплі.

Подрібнюємо огірки. Шкірку знімати не потрібно. Також додаємо до решти інгредієнтів.

Дрібно ріжемо свіжу зелень. Для і борщів зелених добре використовувати і зелену цибулю і кріп і петрушку. Це додасть страві найбільший аромат.

Всі нарізані продукти акуратно перемішуємо один з одним, солимо за смаком.

Основу з тофу і овочів викладаємо в порційні тарілки. Заливаємо холодною бурякової заправкою. Можна подавати до столу. Приємного апетиту!

Борщ холодний класичний Холодний борщ з вареним буряком Холодник Холодник з буряка на воді Холодник класичний