Особливість літнього супу і борщів зелених в тому, що він дуже легкий, але при цьому досить насичує. Спробуйте оригінальний варіант приготування, який підходить як для пісного, так і для веганского меню.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Буряк – 3 шт.
- Картопля – 3 шт.
- Огірки – 3 шт.
- Редис – 5 шт.
- Зелень – 1 пучок
- Сир Тофу – 250 гр.
- Сіль – за смаком
- Вода – 2 – 2.5 л.
Процес приготування:
Готувати борщ холодний пісний просто! Промиваємо картопля і буряк, заливаємо водою і ставимо на плиту. Варимо до готовності.
Спочатку очищаємо буряк і пропускаємо її через крупну тертку.
Викладаємо натерту буряк в каструлю. Заливаємо холодною водою – 2 літри.
Ставимо каструлю з буряком на плиту і доводимо до кипіння. Відразу ж знімаємо і даємо охолонути. Для прискорення процесу можна додати кілька кубиків льоду. Вся ця процедура необхідна для того, щоб буряк віддала в суп максимум своїй насиченості і смакових якостей.
Варену картоплю очищаємо від шкірки і нарізаємо на дрібні кубики. Зручно використовувати овочерізку.
Викладаємо тофу в глибоку тарілку і ретельно розминаємо його виделкою. Робимо це до стану кашки.
Промиваємо редиску і нарізаємо тонкими скибочками. Кладемо до картоплі.
Подрібнюємо огірки. Шкірку знімати не потрібно. Також додаємо до решти інгредієнтів.
Дрібно ріжемо свіжу зелень. Для і борщів зелених добре використовувати і зелену цибулю і кріп і петрушку. Це додасть страві найбільший аромат.
Всі нарізані продукти акуратно перемішуємо один з одним, солимо за смаком.
Основу з тофу і овочів викладаємо в порційні тарілки. Заливаємо холодною бурякової заправкою. Можна подавати до столу. Приємного апетиту!
Борщ холодний класичний Холодний борщ з вареним буряком Холодник Холодник з буряка на воді Холодник класичний