Холодну літній перше страву краще готувати у великій каструлі, тому що завжди просять добавки. Легкий і смачний суп приготує навіть новачок в кулінарному мистецтві.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Буряк (з бадиллям) – 4 шт.
  • Яйце – 4 шт.
  • Цибуля зелена – 1 пучок
  • Редис – 3 шт.
  • Варена ковбаса – 300 гр.
  • Лимон – 0.5 шт.
  • Кріп – 1 пучок
  • Сметана – 150 гр.
  • Сіль – 0.5 – 1 ч. л.
  • Картопля – 4 шт.
  • Огірки – 3 шт.
  • Вода питна – 2 – 2.5 л.

Процес приготування:

Рецепт і борщів зелених річного холодного гранично простий! У буряків обріжте шкірку і розріжте і окремо покладіть бадилля, на 5 см прилеглу до бульб. Промийте буряк. Поставте варитися помиту картоплю в шкірці і яйця.

Натріть бульби крупно на тертці і покладіть в каструлю.

Бадилля вимийте і дрібно наріжте. Цей інгредієнт не обов’язковий, але дуже корисний. Перекладіть шматочки бадилля до буряках.

Влийте в каструлю киплячу воду, видавіть сік лимона, щоб зберегти яскравий колір страви і варіть 25 хвилин. Остудіть відвар і поставте в холодильник на 1 годину.

Зелений лук вимийте, подрібніть, посипте сіллю добре перетріть, щоб він виділив сік.

Охолоджені картоплю і яйця очистіть. Огірок і редис помийте і всі разом з ковбасою наріжте дрібним кубиком.

Перекладіть протертий цибулю до подрібненим інгредієнтів і перемішайте.

В тарілку покладіть овочеву начинку, влийте відвар з буряком, регулюючи густоту і борщів зелених за своїм смакам. Посипте суп подрібненим кропом і подавайте зі сметаною.

Приємного апетиту!

Борщ з яйцем Борщ класичний Борщ класичний з м'ясом Борщ холодний класичний Борщ холодный Холодний борщ класичний Холодник з буряка на воді