Неможливо навіть уявити собі спекотний літній день без тарілки смачного і висвітлює холодника з буряка. Він відмінно насичує і втамовує спрагу, тому він такий популярний саме влітку. Крім того, його приготування не займе у господині багато часу, цей рецепт сміливо можна брати на озброєння.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Яловичий язик – 1 шт.
  • Яйце – 4 шт.
  • Буряк – 3 шт.
  • Огірки – 3 шт.
  • Цибуля зелена – 1 пучок
  • Сметана – 250 гр.
  • Вода – 2 л

Процес приготування:

Рецепт холодника з буряка з мовою простий у приготуванні! Буряк очистити, відварити. Готову буряк дістати, а отриману рідину залишити остигати (вона ще стане в нагоді).

Варений буряк натерти на крупній тертці.

Огірки помити, відрізати кінчики, нарізати невеликими кубиками. Яйця відварити, засудити. Потім очистити їх і також дрібно порізати. Зелену цибулю помити, просушити і порізати. У глибокій окремій ємності змішати огірки, яйця і зелену цибулю.

Телячий язик зварити, остудити м’ясо і порізати його дрібними шматочками.

В глибокій ємності з’єднати всі отримані інгредієнти, посолити і поперчити все за смаком. Додати до них охолоджену рідину з буряка і сметану. Все ретельно перемішати. Подавати готовий холодник з буряка порційно, за бажанням прикрасивши нарізаним яйцем. Приємного апетиту!

Борщ класичний Холодний борщ з буряків Холодний борщ з вареним буряком Холодний борщ класичний Холодник з буряка Холодник класичний Холодник на воді