Холодний борщ на кефірі ідеально впишеться в літнє меню – він відмінно освіжає і насичує без зайвої тяжкості. Такий суп схожий на окрошку, але консистенція його гущі, а склад насиченішим. При подачі не забудьте щедро посипати холодний борщ кропом -це додасть і аромату, і вітамінної користі.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Буряк (варена) – 3 – 4 шт.
  • Огірки – 3 шт.
  • Яйце (варене) – 4 шт.
  • Кріп пучків
  • Цибуля зелена – пучків
  • Кефір – 1 л.
  • Сметана – 4 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Вода кип’ячена – 2 л

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування холодного борщу на кефірі? Огірки промиваємо. Зелень також миємо й обсушуємо. Яйця варимо і даємо їм охолонути.

Відварну буряк очищаємо від шкірки.

Огірки ріжемо на дрібні кубики. Яйця очищаємо від шкаралупи і подрібнюємо. Зелень кропу і пір’я зеленої цибулі дрібно рубаємо ножем.

Буряк можна порізати тонкою соломкою, а можна і натерти на крупній тертці.

Поміщаємо в каструлю нарізані огірок, подрібнені яйця, рубану зелень цибулі і кропу. Додаємо сметану.

Перемішуємо всі компоненти ложкою і заливаємо кефіром. Можна додатково додати холодної кип’яченої води, якщо хочете, щоб консистенція готового борщу була більш рідкою.

Додаємо підготовлену буряк і перемішуємо.

Приготований холодний борщ рекомендується поставити в холодильник перед подачею і дати йому настоятися протягом години.

Після цього розливаємо борщ по порційних тарілках і посипаємо зеленню кропу.

Приємного апетиту!

Борщ на кефірі Холодний борщ з вареним буряком Холодний борщ класичний Холодник Холодник з буряка Холодник класичний Холодник на кефірі