Для приготування цього і борщів зелених потрібно використовувати саме куряче м’ясо, тоді суп виходить не таким жирним. Курятину можна зняти з кістки і додати в суп шматочками. Також в свекольнике використовується буряк, картопля, капуста і морква з цибулею.


Інгредієнти: на 7 порц.

  • Бульйон з курки – 2,5 л.
  • Буряк – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 140 гр.
  • Морква – 150 гр.
  • Картопля – 200 гр.
  • Капуста цвітна – 3 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Томатна паста – 200 гр.
  • Кріп – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Петрушка – за смаком
  • Сметана – за смаком

Процес приготування:

Почнемо готувати борщ на курячому бульйоні. Почищену картоплю помити і порізати на невеликі кубики однакової форми.

Головки цибулі і моркву почистити, вимити. Цибулю дрібно нашаткувати, моркву потерти на дрібній тертці. Буряк почистити, помити і потерти середньо на тертці. Тим часом бульйон довести до кипіння, всипати сіль і перець, покласти картоплю.

Сковороду змастити рослинним маслом. Викласти подрібнені моркву з цибулею. Обсмажити до рум’яності. Додати до овочів буряк і обсмажити недовго близько 6-7 хв

Покласти до засмажки томатну пасту. Влити в сковороду 1 склянку бульйону, додати дрібно нарубаний кріп, все перемішати. Закрити сковороду кришкою, зменшити вогонь і тушкувати приблизно 20 хв

Коли картопля звариться, додати зажарку в суп.

Капусту будемо використовувати заготовки, закатанной з додаванням томатної пасти.

Покласти капусту в суп після закипання, довести до кипіння і вимкнути.

Подавати борщ на бульйоні гарячим, присмачивши сметаною і свіжою зеленню.

Приємного апетиту!

Борщ гарячий Борщ з куркою Борщ класичний з м'ясом Борщ на бульйоні Борщ як в дитячому саду