Для приготування цього і борщів зелених потрібно використовувати саме куряче м’ясо, тоді суп виходить не таким жирним. Курятину можна зняти з кістки і додати в суп шматочками. Також в свекольнике використовується буряк, картопля, капуста і морква з цибулею.
Інгредієнти: на 7 порц.
- Бульйон з курки – 2,5 л.
- Буряк – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 140 гр.
- Морква – 150 гр.
- Картопля – 200 гр.
- Капуста цвітна – 3 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Томатна паста – 200 гр.
- Кріп – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Петрушка – за смаком
- Сметана – за смаком
Процес приготування:
Почнемо готувати борщ на курячому бульйоні. Почищену картоплю помити і порізати на невеликі кубики однакової форми.
Головки цибулі і моркву почистити, вимити. Цибулю дрібно нашаткувати, моркву потерти на дрібній тертці. Буряк почистити, помити і потерти середньо на тертці. Тим часом бульйон довести до кипіння, всипати сіль і перець, покласти картоплю.
Сковороду змастити рослинним маслом. Викласти подрібнені моркву з цибулею. Обсмажити до рум’яності. Додати до овочів буряк і обсмажити недовго близько 6-7 хв
Покласти до засмажки томатну пасту. Влити в сковороду 1 склянку бульйону, додати дрібно нарубаний кріп, все перемішати. Закрити сковороду кришкою, зменшити вогонь і тушкувати приблизно 20 хв
Коли картопля звариться, додати зажарку в суп.
Капусту будемо використовувати заготовки, закатанной з додаванням томатної пасти.
Покласти капусту в суп після закипання, довести до кипіння і вимкнути.
Подавати борщ на бульйоні гарячим, присмачивши сметаною і свіжою зеленню.
Приємного апетиту!
Борщ гарячий Борщ з куркою Борщ класичний з м'ясом Борщ на бульйоні Борщ як в дитячому саду