Багато хто не дотримуються Посту. В нашій сім’ї ми намагаємося обмежити себе у вживанні м’ясних і молочних продуктів під час Великого Посту. Пісні страви виходять не гірше звичайних. Рекомендую вам приготувати смачний пісний борщ.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Буряк (варена) – 200 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Квасоля біла (відварна) – 1 склянка
  • Томатна паста – 1 ст. л.
  • Вода – 2.5 л.
  • Картопля – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Лавровий лист – за смаком
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Приступимо до готування і борщів зелених пісного. Буряк заздалегідь відваріть і остудіть, очистіть від шкірки. Квасоля замочіть на ніч і відваріть. Картоплю і моркву ретельно вимийте і очистіть за допомогою овочечистки. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння.

Очищену картоплю наріжте середніми за розміром кубиками або соломкою

Очищену моркву наріжте тонкою соломкою або, скориставшись великою теркою, натріть. Очищений ріпчасту цибулю від лушпиння наріжте дрібним кубиком.

розігрійте Сковороду на сильному вогні, налийте невелику кількість рослинної олії, зменшіть вогонь до середнього, викладіть подрібнену моркву і ріпчасту цибулю і обсмажте 5-7 хвилин, періодично помішуючи.

Очищену буряк наріжте тонкою соломкою і додайте в сковороду, потім викладіть томатну пасту, влийте невелику кількість питної води, постійно помішуючи, тушкуйте приблизно 5 хвилин.

В каструлю з товстим дном налити приблизно близько двох-двох з половиною літрів питної води. Поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Потім викладіть нарізану картоплю. Варіть приблизно 10-15 хвилин.

Потім додати відварену квасолю і вміст сковороди, посоліть і поперчіть, додайте лавровий лист. Накрийте каструлю кришкою, доведіть до кипіння. Варіть на повільному вогні близько 20 хвилин.

Зніміть з вогню і дайте настоятися барвистому страви приблизно 10-15 хвилин. Гарячий борщ подавайте на стіл порційно зі сметаною, прикрасивши свіжою зеленню.

Приємного апетиту!

Борщ Борщ гарячий Борщ з квасолею Борщ класичний Борщ як в дитячому саду