Якщо борщ – найулюбленіша страва вашої родини, але традиційне приготування цієї страви встигла приїстися, спробуйте зробити борщ з фрикадельками. Такий суп заграє для ваших домочадців новими фарбами і смаковими характеристиками. Борщ з фрикадельками нескладний і швидкий у приготуванні і виходить наваристим, смачним і ароматним.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Яловичий язик – 500 гр.
  • Вода – 8 ст.
  • Манна крупа – 3 ст.
  • Буряк – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Лимон – 1 шт.
  • Петрушка – 0.5 пучків
  • Томатна паста – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Масло оливкове – 1 ст. л.
  • Кмин – 1 ч. л.
  • Паприка – 1 ч. л.
  • Кориця – 0.5 ч. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Як приготувати борщ з фрикадельками? Розігріти сковороду, обсмажити на ній яловичий фарш з додаванням оливкової олії.

Цибулю очистити, дрібно нарубати. Додати половину цибулю до фаршу, перемішати. У сковороду відправити і паприку, кмин, сіль і перець за смаком. Помішуючи, смажити фарш з цибулею до утворення золотистої рум’яної скоринки на м’ясі.

У глибокій мисці змішати манну крупу з сіллю. Поступово влити в манку кількість води, необхідне для отримання однорідного тіста. Вимісити тісто до однорідності.

Змастивши руки оливковою олією, відщипувати від тіста шматочки, формувати коржі. На коржі викласти трохи фаршу з цибулею, защипнути краю кожної коржі, сформувати кульки фрикадельок.

У сотейник влити трохи оливкової олії, всипати половину нарізаної цибулі, додати кмин, паприку і корицю, обсмажити до прозорості цибулі.

В сотейник додати томатну пасту, перемішати.

Буряк очистити, порізати соломкою. Буряк відправити в сотейник, всипати туди цукор, все перемішати. Видавити сік з лимона, вилити його в сотейник, туди ж влити воду, перемішати.

Довести борщ до кипіння, зменшити вогонь. Викласти в сотейник підготовлені фрикадельки, накрити його кришкою. Варити 30 хвилин під закритою кришкою.

Готовий борщ розлити по порційних тарілках. За бажанням прикрасити рубаною зелень, додати сметану. Приємного апетиту!

Борщ гарячий Борщ з м'ясом Борщ на м'ясному бульйоні Борщ як в дитячому саду Свекольник