Холодні супи – це краща страва для літнього меню. І звичайно, одним з найпопулярніших серед них залишається борщ. Це дуже ситний і поживний суп, але крім цього він відмінно охолоджує. Готувати його дуже просто, а люблять його практично всі, навіть діти!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Варена ковбаса – 300 гр.
  • Буряк – 5 шт.
  • Кріп – 1 пучок
  • Картопля – 5 шт.
  • Редис – 6 шт.
  • Яйце – 3 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Лимонний сік – 1 ч. л.
  • Сметана – за смаком
  • Вода – 1.5 л

Процес приготування:

Приступимо до приготування холодного і борщів зелених. Буряк ріжемо на шматочки і закидаємо в киплячу воду. Варимо до готовності.

Картоплю чистимо і нарізаємо кубиками, відварюємо. Можна закинути на 15 хв. до буряка. Зливаємо воду. Буряк, а також редис натираємо на крупній тертці.

Яйця закидаємо в киплячу воду і варимо 10 хв. Потім охолоджуємо під крижаною водою.

Відварені яйця кришимо ножем.

Кріп миємо й дрібно нарізаємо.

Складаємо всі інгредієнти в каструлю і заливаємо холодною кип’яченою водою. Додаємо лимонний сік, сіль і сметану за смаком, розмішуємо. Ставимо борщ в холодильник на 1 годину.

Приємного апетиту!

Борщ холодний з м'ясом Борщ холодный Свекольник Холодний борщ класичний Холодник з буряка Холодник з буряка на воді Холодник класичний