Господині діляться на два види: ті, які готують борщ з буряком, і ті, хто додає в борщ ще й свіжу капусту. Не біда, можна в банки заготовити смачний борщ з додаванням білокачанної капусти, який зігріє зимовими вечорами.


Інгредієнти: на 6 арк.

  • Буряк – 2 кг
  • Капуста білокачанна – 1,5 кг
  • Масло рослинне – 250 мл
  • Морква – 800 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 800 гр.
  • Томатна паста – 250 гр.
  • Помідори свіжі – 3 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 3 шт.
  • Вода – 1,5 л
  • Оцет столовий 9% – 4 ст. л.
  • Сіль – 125 гр.
  • Цукор-пісок – 125 гр.

Процес приготування:

Рецепт приготування борщу з капустою на зиму і буряком гранично простий! Буряк помити, зварити в шкірці до готовності і охолодити в холодній воді. Також буряк можна запікати в духовій шафі або мікрохвильовці, смак у коренеплодів, приготовлених таким чином, більш яскраво виражений. Буряк очистити, потерти на крупній тертці.

У капусти зняти верхні підсохлі і пошкоджені листя, помити її і нашаткувати. Почистити цибулю і моркву, помити. Цибулю дрібно нарізати, моркву крупно потерти. Обсмажувати цибулю з морквою на олії до готовності.

Для маринаду змішати воду, сіль, цукровий пісок, довести до кипіння. Покласти капусту в маринад. Коли вона обмякнет, додати засмажку з цибулі з морквою, подрібнені помідори, болгарський перець без насіння дрібними шматочками. Довести до кипіння і варити 15 хв. Покласти буряк, влити оцет і перемішати.

Вимкнути вогонь. Перекласти заготівлю попередньо промиті і простерилізовані банки, закатати за допомогою ключа і перевернути догори дном. Накрити заготовки пледом, дати дійти повільно до кімнатної температури.

Приємного апетиту!

Салат з буряка і капусти на зиму Салат з буряків і помідорів на зиму Салат з помідорів, капусти і моркви на зиму Салат з помідорів, перцю і моркви