Господині діляться на два види: ті, які готують борщ з буряком, і ті, хто додає в борщ ще й свіжу капусту. Не біда, можна в банки заготовити смачний борщ з додаванням білокачанної капусти, який зігріє зимовими вечорами.
Інгредієнти: на 6 арк.
- Буряк – 2 кг
- Капуста білокачанна – 1,5 кг
- Масло рослинне – 250 мл
- Морква – 800 гр.
- Цибуля ріпчаста – 800 гр.
- Томатна паста – 250 гр.
- Помідори свіжі – 3 шт.
- Болгарський перець солодкий – 3 шт.
- Вода – 1,5 л
- Оцет столовий 9% – 4 ст. л.
- Сіль – 125 гр.
- Цукор-пісок – 125 гр.
Процес приготування:
Рецепт приготування борщу з капустою на зиму і буряком гранично простий! Буряк помити, зварити в шкірці до готовності і охолодити в холодній воді. Також буряк можна запікати в духовій шафі або мікрохвильовці, смак у коренеплодів, приготовлених таким чином, більш яскраво виражений. Буряк очистити, потерти на крупній тертці.
У капусти зняти верхні підсохлі і пошкоджені листя, помити її і нашаткувати. Почистити цибулю і моркву, помити. Цибулю дрібно нарізати, моркву крупно потерти. Обсмажувати цибулю з морквою на олії до готовності.
Для маринаду змішати воду, сіль, цукровий пісок, довести до кипіння. Покласти капусту в маринад. Коли вона обмякнет, додати засмажку з цибулі з морквою, подрібнені помідори, болгарський перець без насіння дрібними шматочками. Довести до кипіння і варити 15 хв. Покласти буряк, влити оцет і перемішати.
Вимкнути вогонь. Перекласти заготівлю попередньо промиті і простерилізовані банки, закатати за допомогою ключа і перевернути догори дном. Накрити заготовки пледом, дати дійти повільно до кімнатної температури.
Приємного апетиту!
Салат з буряка і капусти на зиму Салат з буряків і помідорів на зиму Салат з помідорів, капусти і моркви на зиму Салат з помідорів, перцю і моркви