Пропонуємо вам відмінний варіант салату з капусти з додаванням помідорів, моркви та цибулі, закатанный на зиму. Салат містить велику кількість вітамінів та макроелементів, так необхідних в осінньо-зимовий період, тому стане для вас справжньою вітамінною заготівлею на зиму. Яскравий, хрусткий, в міру солоний і пікантний, салат стане вам відмінною альтернативою салату з свіжих магазинних овочів.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Капуста білокачанна – 1 кг
  • Морква – 3 шт.
  • Помідори свіжі – 4 шт.
  • Часник – 5 зуб.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Коріандр мелений – 1 ст. л.
  • Петрушка – 1 пучок
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Оцет столовий 9% – 12 ст. л.
  • Вода – 150 мл

Процес приготування:

Приступимо до приготування салату Кубанський з помідорами на зиму. Капусту промиваємо під проточною водою і шаткуємо тонкою соломкою. Для цього можна скористатися спеціальним ножем або терткою.

Моркву чистимо, промиваємо і натираємо на крупній тертці.

Помідори промиваємо, викладаємо на кухонний рушник і даємо їм трохи обсохнути. Потім розрізаємо кожен уздовж навпіл і ще раз навпіл. Нарізаємо їх тонкими скибочками.

Цибулю чистимо, промиваємо і замочуємо на 10-15 хвилин у холодній воді, щоб при шатківниці він не дратував очі. Потім кожну цибулину ріжемо навпіл і шаткуємо тонкими півкільцями.

Петрушку промиваємо під прохолодною водою і залишаємо на 10-15 хвилин на кухонному рушник, щоб вона трохи висохла. Потім рубаємо її ножем. Часник чистимо і пропускаємо через прес.

В глибокій жароміцної ємності змішуємо всі овочі, крім помідорів, додаємо коріандр і добре перемішуємо. В окремій ємності готуємо маринад: у воду додаємо сіль і цукор, доводимо до кипіння, потім додаємо рослинне масло. Перемішуємо і кип’ятити 3-4 хвилини, після чого знімаємо з вогню. Додаємо в маринад овочі, ставимо на вогонь і проварюємо протягом 35 хвилин, не забуваючи помішувати салат. Потім в миску з салатом додаємо помідори і оцет, перемішуємо і проварюємо овочі ще 25 хвилин. За 10 хвилин до кінця приготування в салат додаємо петрушку, перемішуємо, проварюємо і знімаємо з вогню.

Готовий гарячий салат розкладаємо по стерилізованим банкам, заливаємо гарячим маринадом, в якому він варився, закручуємо прокип’яченими кришками і залишаємо при кімнатній температурі до повного охолодження.

Потім прибираємо салат на зберігання в темне прохолодне місце.

Салат з капусти пальчики оближеш на зиму Салат з капусти та цибулі на зиму Салат з помідорів з олією на зиму Салат з помідорів пальчики оближеш Салат з помідорів, капусти і моркви на зиму Салат Кубанський Салати без стерилізації на зиму Салати з капусти на зиму