Грибна солянка на зиму без капусти простий в приготуванні і сподобається більшості домочадців! Взимку грибні загортання в ходу, адже вони використовуються і як закуска на сімейному обіді, і як прикраса святкового столу. Подбати про їх наявність потрібно заздалегідь. З рецептом грибний солянки на зиму без капусти це вийде зробити легко і просто, а результат обов’язково порадує своїм смаком, як домочадців, так і гостей.


Інгредієнти: на 2.5 л.

  • Гриби – 1,5 кг
  • Болгарський перець солодкий – 1 кг
  • Помідори свіжі – 1 кг
  • Моркву – 700 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Сіль – 50 гр.
  • Масло рослинне – 300 мл
  • Оцет столовий 9% – 100 мл
  • Приправа (на вибір) – за смаком

Процес приготування:

Приступимо до приготування грибної солянки на зиму без капусти. Гриби перебрати, промити, просушити на кухонному рушнику.

Нарізати гриби великими шматочками.

Гриби перекласти в каструлю, залити водою і варити на середньому вогні 15 хвилин.

Потім злити воду, перекласти гриби на розігріту сковороду і обсмажити їх до золотистого кольору.

Моркву очистити, натерти на середній тертці. Цибулю очистити, нарізати тонкими півкільцями.

Помідори помити, нарізати невеликими кубиками.

Болгарський перець помити, очистити, нарізати не дуже крупно.

У великій каструлі розігріти олію, всипати в гаряче масло помідори. Варити 5 хвилин.

До помідорів відправити перець, цибулю, моркву і гриби.

Додати цукор, сіль, улюблені приправи і ретельно перемішати. Варити ще 5 хвилин.

Коли маса закипить, закрити каструлю кришкою, зменшити вогонь і залишити на годину тушкуватися.

За 5 хвилин до готовності влити в каструлю оцет, перемішати. При необхідності досолити або ще додати цукру в нашу солянку.

Готову грибну солянку перелити в заздалегідь простерилізовані банки, закрутити кришками, поставити настоюватися в тепле місце на добу. Потім переставити в прохолодне темне місце чекати свого зоряного часу на зимовому святковому столі.

Грибний суп Салат з помідорів, перцю і моркви Солянка Солянка без огірків