Можна знайти різні варіанти приготування яскравого і ароматного і борщів зелених. Я хочу запропонувати не зовсім звичайний рецепт і борщів зелених з квашеною капустою. Вона додасть свекольнику незабутній цікавий смак і особливий аромат.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Картопля – 200 гр.
- Буряк – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Томатна паста – 150 гр.
- Квашена капуста – 100 гр.
- Лавровий лист – за смаком
- Вода – 3 л.
- Петрушка – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Щоб приготувати борщ з капустою, картопля ретельно вимийте і очистіть за допомогою овочечистки. Наріжте середніми за розміром кубиками. У каструлю з товстим дном налити приблизно близько трьох літрів питної води. Поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Потім викладіть нарізану картоплю.
Поки вариться картопля, буряк і моркву помийте і очистіть за допомогою овочечистки. Наріжте дрібним кубиком або, скориставшись великою теркою, натріть. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і дрібно наріжте.
розігрійте Сковороду на сильному вогні, налийте невелику кількість рослинної олії, зменшіть вогонь до середнього, викладіть підготовлені овочі обсмажте 5-7 хвилин, періодично помішуючи.
Додайте томатну пасту або томатний соус, також можна скористатися томатами у власному соку. Перемішайте і уваривайте на повільному вогні приблизно 7-10 хвилин.
Викладіть заправку в каструлю з картоплею, добре перемішайте. Посоліть і додайте чорний мелений перець за смаком, додайте кілька листочків лаврового листа, попередньо обдавши його окропом.
Доведіть до кипіння і додайте квашену капусту. Перемішайте борщ.
За смаком додайте сушену петрушку або будь-яку іншу сушену зелень. Ще раз доведіть до кипіння.
Зніміть з вогню і дайте настоятися першого блюда під кришкою приблизно 10-15 хвилин. Гарячий борщ подавайте на стіл порційно зі сметаною і чорним хлібом, натертим часником.
Приємного апетиту!
Борщ Борщ гарячий Борщ гарячий класичний Борщ класичний Борщ як в дитячому саду