Борщ холодний з ковбасою – це ситне, але при цьому легке блюдо для вашого обіду. Ще простіше приготувати такий суп з вареною ковбасою. Продукт стане справжньою родзинкою рецепта.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Буряк – 2 шт.
  • Варена ковбаса – 200 гр.
  • Картопля – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Яйце перепелине – 2 шт.
  • Огірки – 1 шт.
  • Редис – 4 шт.
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження
  • Вода – 2 л

Процес приготування:

Як приготувати борщ холодний з ковбасою? Буряк промиваємо разом з бадиллям. Її також можна задіяти в приготуванні і борщів зелених.

Відокремлюємо плід від бадилля. Стебла від листя також відрізаємо.

Листя кладемо в пакет і відправляємо на час в холодильник.

Стебла нарізаємо тонкими смужками.

Картоплю очищаємо від шкірки і також ріжемо тонкими скибочками.

Підготовлені листя і картоплю кладемо в каструлю і заливаємо водою. Ставимо на вогонь. Можна трохи посолити.

Очищаємо моркву і нарізаємо дрібною соломкою.

Розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Викладаємо сюди моркву. Обсмажуємо на середньому вогні 4 хвилини.

Такий же соломкою подрібнюємо і буряк.

Готову моркву кладемо в каструлю. На сковороді продовжуємо обсмажувати до м’якості буряк овоча. Сюди виживаємо сік з половинки лимона, перемішуємо.

Обсмажену буряк теж відправляємо в каструлю. Тримаємо сковороду на плиті ще 7 хвилин, потім знімаємо з вогню й даємо охолонути.

Промиваємо огірок і подрібнюємо.

Редис нарізаємо тонкими кружечками.

Тепер нарізаємо ковбасу. Можна, як і інші інгредієнти, смужками.

Всі подрібнені продукти додаємо в суп. Солимо і залишаємо до повного охолодження.

Дістаємо з холодильника листя буряків. Подрібнюємо їх.

Відварюємо перепелині яйця. Їх можна замінити курячими.

Коли борщ повністю охолоне, розливаємо його по тарілках. Порційно викладаємо листя буряка і яйця. Можна подавати до столу. Приємного апетиту!

Борщ з м'ясом Борщ класичний Борщ холодний з м'ясом Борщ холодний класичний Холодний борщ Холодник класичний Холодник по-білоруськи