Борщ можна подавати в гарячому або холодному вигляді. Борщ готують без м’яса, з м’ясом, з ковбасою або іншими м’ясними виробами. Сьогодні я хочу поділитися рецептом холодного і борщів зелених з ковбасою. Блюдо виходить ситним і дуже смачним.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Буряк – 1 шт.
- Яйце – 5 шт.
- Огірки – 200 гр.
- Сметана – 400 гр.
- Вода – 2,5 л
- Варена ковбаса – 300 гр.
- Картопля – 200 гр.
- Кріп – за смаком
- Цибуля зелена – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Оцет яблучний 6% – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Почнемо готувати борщ з ковбасою. Буряк ретельно вимийте, очистіть за допомогою овочечистки і наріжте кубиками. Наберіть холодну воду в каструлю, поставте на середній вогонь і викладіть нарізану буряк. Доведіть до кипіння. Додайте сіль. Буряк варіть приблизно 20-25 хвилин на повільному вогні. Потім додайте яблучний оцет. Доведіть до кипіння і зніміть з вогню. Повністю остудіть.
Картоплю ретельно вимийте. Відваріть курячі яйця і картоплю. Зварену картоплю остудіть і очистіть від шкірки. Зварені курячі яйця остудіть і очистіть від шкаралупи. Огірки ретельно вимийте і просушіть, наріжте дрібним кубиком. Очищені курячі яйця, картоплю і ковбасу дрібно наріжте. Нарізані інгредієнти викладіть в глибоку ємність.
Зелень вибирайте за власним уподобанням. Я зазвичай беру зелений лук і кріп. Ретельно зелень промийте під проточною водою і обсушити, дрібно нарубаєте. Викладіть до інших нарізаним інгредієнтів.
Залийте буряковим відваром з шматочками буряків. Посоліть і поперчіть. Додайте сметану. Ретельно перемішайте. Дайте настоятися близько години в холодильнику.
Охолоджений борщ розлийте по тарілках і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Борщ холодний класичний Холодний борщ Холодний борщ з буряків Холодний борщ з вареним буряком Холодний борщ класичний Холодник класичний