Холодник – це смачний літній суп східнослов’янської кухні, який в наші дні не втрачає свою популярність. Його назва говорить сама за себе. Та спекотної пори він просто не замінимо. Це дуже ситне, апетитне і освіжаюче блюдо.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Буряк – 500 гр.
  • Огірки – 1 шт.
  • Яйце – 5 – 6 шт.
  • Цибуля зелена – 1 пучок
  • Кефір – 1.5 л.
  • Сметана – 100 гр.
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Готувати холодник на кефірі з відвареної буряком легко! Для початку відварюємо буряк. Щоб буряк варилася швидше, можна розрізати її на половинки і відправити у вже киплячу воду.

Також відварюємо яйця круто. Варимо 10 хв, після кипіння і охолоджуємо їх холодною водою.

Огірок миємо й нарізаємо невеликою соломкою.

Зелений лук також промиваємо і дрібно кришимо кільцями.

Готові яйця також потрібно дрібно порізати, а буряк натерти на тертці.

Складаємо всі інгредієнти в каструлю і заливаємо кефіром. Якщо необхідно, додаємо сіль, але холодник можна подавати і без солі. Ставимо його в холодильник на 1,5-2 години. Перед подачею додаємо сметану.

Приємного апетиту!

Борщ на кефірі Холодний борщ Холодний борщ з буряків Холодний борщ на кефірі Холодник з буряка Холодник на кефірі