В даному рецепті вам пропонується приготувати легкі і наваристі зелений борщ з щавлю і свинини. Цим весняним стравою ви здивуєте і порадуєте своїх близьких.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Свинина – 400 гр.
  • Картопля – 4 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Щавель – 400 гр.
  • Вода – 2 л
  • Яйце – 3 шт.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Зелень – за смаком
  • Сметана – за смаком

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування щів з щавлю зі свининою? Шматок свинини для приготування супу промийте холодною водою, обсушіть серветкою.

Потім розрізати на великі шматочки довільної форми.

Покладіть шматочки м’яса в каструлю для варіння супу, залийте потрібною кількістю холодної води, доведіть до кипіння і зніміть пінку. Потім бульйон посоліть, додайте горошки перцю і листочок лавра і варіть на невеликому вогні протягом півтори години до повної готовності м’яса.

За цей час почистіть від лушпиння цибулі, наріжте на невеликі шматочки і обсмажте цибулю до прозорості на олії.

Моркву почистіть, наріжте тонкими брусочками, перекладіть до цибулі і ще кілька хвилин посмажте.

Зварене м’ясо вийміть з бульйону і наріжте його на маленькі шматочки. Бульйон процідіть на сито.

Очищену картоплю наріжте кубиками, покладіть в бульйон і поваріть до готовності.

Коли картопля звариться, перекладіть до нього в каструлю обсмажені цибулю, моркву і шматочки відвареного м’яса.

Листя щавлю добре промийте проточною водою і дрібно поріжте.

У щавлю можете видалити жорсткі стеблинки і для супу нарізати тільки ніжні листя. Нарізаний щавель перекладіть в суп, поваріть 1-2 хвилини вимкніть вогонь.

Заздалегідь відварені яйця очистіть від шкаралупи і розрізати на половинки або на кубики, як вам більше подобається. Перекладіть їх до супу.

Приготований суп з щавлю зі свининою розлийте в порційні тарілки, додайте сметану і свіжу зелень і подайте до столу.

Їжте на здоров’я!

Щавлевий суп Щавлевий суп з м'ясом Щавлевий суп на бульйоні