В даному рецепті вам пропонується приготувати легкі і наваристі зелений борщ з щавлю і свинини. Цим весняним стравою ви здивуєте і порадуєте своїх близьких.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Свинина – 400 гр.
- Картопля – 4 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Щавель – 400 гр.
- Вода – 2 л
- Яйце – 3 шт.
- Масло рослинне – для смаження
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Зелень – за смаком
- Сметана – за смаком
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування щів з щавлю зі свининою? Шматок свинини для приготування супу промийте холодною водою, обсушіть серветкою.
Потім розрізати на великі шматочки довільної форми.
Покладіть шматочки м’яса в каструлю для варіння супу, залийте потрібною кількістю холодної води, доведіть до кипіння і зніміть пінку. Потім бульйон посоліть, додайте горошки перцю і листочок лавра і варіть на невеликому вогні протягом півтори години до повної готовності м’яса.
За цей час почистіть від лушпиння цибулі, наріжте на невеликі шматочки і обсмажте цибулю до прозорості на олії.
Моркву почистіть, наріжте тонкими брусочками, перекладіть до цибулі і ще кілька хвилин посмажте.
Зварене м’ясо вийміть з бульйону і наріжте його на маленькі шматочки. Бульйон процідіть на сито.
Очищену картоплю наріжте кубиками, покладіть в бульйон і поваріть до готовності.
Коли картопля звариться, перекладіть до нього в каструлю обсмажені цибулю, моркву і шматочки відвареного м’яса.
Листя щавлю добре промийте проточною водою і дрібно поріжте.
У щавлю можете видалити жорсткі стеблинки і для супу нарізати тільки ніжні листя. Нарізаний щавель перекладіть в суп, поваріть 1-2 хвилини вимкніть вогонь.
Заздалегідь відварені яйця очистіть від шкаралупи і розрізати на половинки або на кубики, як вам більше подобається. Перекладіть їх до супу.
Приготований суп з щавлю зі свининою розлийте в порційні тарілки, додайте сметану і свіжу зелень і подайте до столу.
Їжте на здоров’я!
Щавлевий суп Щавлевий суп з м'ясом Щавлевий суп на бульйоні