Щавлевий суп з куркою – блюдо, яке здатне одночасно і зігріти, і освіжити. Освіжаючий ефект дає приємна, тонізуюча кислинка. Щавлевий суп з курячим м’ясом виходить ситним і легким. Приготуйте такий суп, поки не закінчилося літо, а разом з ним і сезон свіжого щавлю.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Щавель – 150 гр.
  • Курка – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Картопля – 2 шт.
  • Морква – 0.5 шт.
  • Яйце – 3 шт.
  • Масло вершкове – 15 гр.
  • Вода – 2 л
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Рецепт щавлевого супу з куркою гранично простий! Куряче м’ясо кладемо в каструлю, заливаємо водою і ставимо на вогонь. Бульйон доводимо до кипіння, потім закидаємо в каструлю очищену цибулину цілком і продовжуємо варити куряче м’ясо до повної готовності (25-30 хвилин).

Моркву очищаємо і нарізаємо невеликими шматочками.

Картопля також очищаємо від шкірки, промиваємо та нарізаємо кубиками.

Щавель ретельно промиваємо, обсушуємо, струсивши краплі води, і дрібно нарізаємо.

З бульйону дістаємо цибулину. Відправляємо варитися картоплю.

Далі додаємо в каструлю з вмістом нарізану моркву. Варимо все разом ще протягом 15 хвилин.

Через деякий час відправляємо в суп щавель. Після закипання тримаємо страву на вогні ще 5 хвилин. Приправляємо щавлевий суп сіллю і меленим перцем.

Далі додаємо в суп, шматочок вершкового масла. Це дозволить посилити аромат і пом’якшити смак. Коли масло розчиниться, знімаємо каструлю з вогню.

Готовий щавлевий суп з куркою подаємо до столу в гарячому вигляді з шматочком вареного курячого яйця і за бажанням сметаною.

Приємного апетиту!

Щавлевий суп Щавлевий суп з куркою Щавлевий суп з куркою та яйцем Щавлевий суп з яйцем