Холодник по-іншому називають холодним борщем. І це дійсно так: улюблений в багатьох сім’ях наваристий суп в холодному варіанті влітку радує ще більше. Адже в жаркий час так необхідна приємна прохолода і насичення, що як не можна краще дає нам борщ з яйцем.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Бульйон – 2,5 л.
  • Буряк – 3 шт.
  • Картопля – 5 шт.
  • Яйце (варене) – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Томатна паста – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 0.5 ч. л.
  • Оцет столовий 9% – 0.5 ч. л.
  • Сіль – за смаком
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Зелень – за смаком

Процес приготування:

Для того, щоб приготувати борщ з яйцем, буряк помити, очистити, натерти на крупній тертці. Морква помити, очистити, натерти на крупній тертці. Цибулю очистити, дрібно нарізати.

Картоплю помити, очистити, нарізати на дрібні кубики.

У каструлю влити м’ясний бульйон, довести до кипіння. Всипати картоплю в каструлю, варити близько 15 хвилин.

Розігріти сковороду з рослинним маслом. Цибулю обсмажити до прозорості, додати до цибулі моркву, тушкувати 5 хвилин. Відправити в сковороду буряк, перемішати, тушкувати 5 хвилин. Як тільки буряк стане м’якою, додати туди томатну пасту, цукор і оцет, перемішати. Влити половину склянки бульйону, перемішати, тушкувати 10 хвилин.

Бурякову начинку перекласти в каструлю з бульйоном, перемішати. За смаком додати сіль і спеції, варити до готовності. Після вимкнути вогонь і дати супу настоятися протягом 10 хвилин.

Варені яйця порізати на дольки. Зелень помити, просушити і дрібно порубати. Розлити готовий борщ по порційних тарілках, прикрасити нарізаними яйцями і зеленню. Приємного апетиту!

Борщ з яйцем Борщ на м'ясному бульйоні Борщ холодный Холодний борщ з буряків Холодник з буряка Холодник класичний