Холодник по-іншому називають холодним борщем. І це дійсно так: улюблений в багатьох сім’ях наваристий суп в холодному варіанті влітку радує ще більше. Адже в жаркий час так необхідна приємна прохолода і насичення, що як не можна краще дає нам борщ з яйцем.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Бульйон – 2,5 л.
- Буряк – 3 шт.
- Картопля – 5 шт.
- Яйце (варене) – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Томатна паста – 2 ст. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 0.5 ч. л.
- Оцет столовий 9% – 0.5 ч. л.
- Сіль – за смаком
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Зелень – за смаком
Процес приготування:
Для того, щоб приготувати борщ з яйцем, буряк помити, очистити, натерти на крупній тертці. Морква помити, очистити, натерти на крупній тертці. Цибулю очистити, дрібно нарізати.
Картоплю помити, очистити, нарізати на дрібні кубики.
У каструлю влити м’ясний бульйон, довести до кипіння. Всипати картоплю в каструлю, варити близько 15 хвилин.
Розігріти сковороду з рослинним маслом. Цибулю обсмажити до прозорості, додати до цибулі моркву, тушкувати 5 хвилин. Відправити в сковороду буряк, перемішати, тушкувати 5 хвилин. Як тільки буряк стане м’якою, додати туди томатну пасту, цукор і оцет, перемішати. Влити половину склянки бульйону, перемішати, тушкувати 10 хвилин.
Бурякову начинку перекласти в каструлю з бульйоном, перемішати. За смаком додати сіль і спеції, варити до готовності. Після вимкнути вогонь і дати супу настоятися протягом 10 хвилин.
Варені яйця порізати на дольки. Зелень помити, просушити і дрібно порубати. Розлити готовий борщ по порційних тарілках, прикрасити нарізаними яйцями і зеленню. Приємного апетиту!
Борщ з яйцем Борщ на м'ясному бульйоні Борщ холодный Холодний борщ з буряків Холодник з буряка Холодник класичний