Салат з буряка без майонезу – корисний дієтичний салат, який можна вживати щодня. Салат готується швидко і легко. Маринований лук в поєднанні з часником надає салату особливу пікантність.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Буряк (варена) – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Часник – 1 зуб.
  • Лимонний сік – 1 ч. л.
  • Оцет яблучний 6% – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 0.25 ч. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло соняшникове – за смаком

Процес приготування:

Готувати салат з буряка без майонезу легко! Підготуйте необхідні продукти для корисного салату. Якщо у вас немає вареної буряків, зваріть її. Але процес варіння буряків займе у вас багато часу, тому подбайте про це заздалегідь – зваріть або купити вже готову буряк. Очистіть буряк від шкірки, цибулю очистіть від лушпиння.

Очищений цибулю наріжте тонкими півкільцями. Викладіть нарізану цибулю в невелику миску і залийте яблучним оцтом. Маринуйте протягом 5-7 хвилин.

Підготуйте салатник для низькокалорійного овочевого салату. Натріть очищену буряк з допомогою великої терки і викладіть її в салатник.

Маринований цибулю злийте через дрібне сито і відправте цибулю в салатник до натертої буряках.

Часник очистіть від лушпиння і подрібніть за допомогою гострого ножа або пропустіть через прес. Додайте чайну ложку лимонного соку, посоліть і поперчіть, додайте цукровий пісок, ретельно перемішайте.

Заправте салат нерафінованою соняшниковою олією і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Новости