В каструлі розчиняється цукор у воді. Далі туди додається товчений перець горошком, цілі ягоди брусниці і все вариться на невеликому вогні протягом 15 хвилин. Після повного охолодження соус стане прекрасним доповненням до м’ясних страв.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Брусниця – 250 гр.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Перець запашний – 0.5 склянки
  • Вода – 0.25 склянки

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування брусничного соусу до м’яса класичного? В підходящу каструлю засипаємо склянку цукрового піску і заливаємо його чвертю склянки питної води. Ставимо ємність на вогонь.

Перець горошком подрібнюємо за допомогою ступки або кілька разів проводимо за горошинам качалкою. Не страшно, якщо шматочки вийдуть великими. Соус це ніяк не зіпсує. Мелений краще не використовувати, оскільки він має більш слабкий аромат.

Відправляємо перець в каструлю з цукром, перемішуємо і варимо пару хвилин, поки цукор повністю не розчиниться.

Брусницю перебираємо, промиваємо під проточною водою і відправляємо в закипілу суміш. Продовжуємо варити на невеликому вогні протягом 15 хвилин.

Вимикаємо вогонь і даємо соусу повністю охолонути. Перекладаємо його в ємності, де він буде зберігатися, і подаємо до столу з стравами з м’яса. Приємного апетиту!

Новости