Яблучне пюре – хороша альтернатива варенню для тих, хто любить менш калорійні фруктові заготовки. Цукор в пюре додаємо, але його кількість істотно менше, ніж у варенні.


Інгредієнти: на 0.7 л.

  • Яблука – 1 кг
  • Вода – 3 – 4 ст.
  • Цукор-пісок – 1,5 склянки

Процес приготування:

Готувати яблучне пюре з цукром на зиму легко! Яблука промиваємо, зрізаємо шкірку, видаляємо насінну коробочку. Яблучну м’якоть ріжемо на шматочки.

В каструлю з товстим дном вливаємо воду, додаємо цукор, перемішуємо, закладаємо яблука, знову перемішуємо, ставимо на плиту.

Нагріваємо до кипіння, зменшуємо вогонь до середньо-низького значення і тушкуємо яблука при помішуванні орієнтовно двадцять хвилин. Яблука поступово утворюють розварену неоднорідну масу.

Тушковані яблука можна вручну обробити товкачем для більшої однорідності або пробити заглибним блендером. В останньому випадком пюре буде повністю гомогенним.

Готове гаряче пюре розкладаємо по чистим і сухим стерилізованим банкам, прикриваємо сухими стерилізованими кришками, ставимо на стерилізацію на десять хвилин. Після стерилізації закручуємо банки кришками, перевертаємо догори дном для перевірки герметичності. Даємо охолонути і прибираємо на зберігання в сухе прохолодне місце.

Приємного апетиту!

Новости