Капуста добре поєднується з різними продуктами. Цей варіант з шинкою і горошком – простими і доступними продуктами, стане гарним доповненням ситного обіду. Для салату можна використовувати молоду білокачанну капусту пекінську або. Головне – щоб листя її були свіжими і хрусткими.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Капуста пекінська – 250 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Горошок зелений консервований – 150 гр.
  • Шинка – 200 гр.
  • Майонез – 3 ст. л.
  • Цибуля зелена – 1 пучок
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Видаліть у капусти, пошкоджені і подвявшие листя. Нашаткуйте вказану кількість свіжого продукту і складіть в тарілку. Якщо готуєте з білокачанної капусти – посоліть і потріть її руками для м’якості і ніжності.

Горошок перекладіть в друшляк, приблизно половину банки, трохи сполосніть і, перемішуючи, дайте стекти рідини. Перекладіть його до капусти.

Яйця відваріть круто 10 хвилин, помістіть в крижану воду на 2 хвилини і зніміть шкаралупу. Наріжте середніми кубиками і додайте в салатник.

З шинки видаліть заводську плівку і наріжте кубиками, покладіть в загальну тарілку.

Пір’я зеленого лука промийте і дрібно порубаєте, додайте в салатник. Можна замінити ріпчастою цибулею салатних сортів, нарізавши його дрібними кубиками і промариновав 5 хвилин в окропі.

Покладіть в салат, майонез і добре перемішайте, при бажанні додайте сіль і перець.

Подавати салат можна в загальному блюді, або розклавши по окремим салатницам.

Приємного апетиту!

Новости