Це рецепт прекрасного соусу, який виходить не звично солодким, а зі своїми особливими нотками, завдяки яким відмінно підходить не тільки до десертів, але і до м’яса і риби. Його насичений смак, пом’якшений вином, зробить будь-яку страву особливим. Соус можна розлити по банках і залишити на зиму, щоб поласувати пізніше.
Інгредієнти: на 0.2 л.
- Червоне напівсолодке вино – 1 склянка
- Брусниця – 100 гр.
- Мед – 3 ст. л.
- Кориця – 1 щіпка
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування брусничного соусу з вином на зиму? Попередньо промийте і просушіть ягоду. Змішайте всі інгредієнти в каструлі. Якщо використовуєте паличку кориці – її краще подрібнити.
Поставте каструлю на вогонь, доведіть суміш до кипіння і вимкніть тоді, коли третина вина википить – це дозволить позбутися від спирту.
Протріть суміш через сито, щоб соус не потрапили великі частинки ягід і спецій.
Замість сита можна використовувати блендер, щоб частина ягід подрібнити. При цьому частина ягід можна залишити цілими, це додасть соусу особливість, і він буде не таким рідким.
Спробуйте вийшов соус. По смаку можна додати мед, щоб було солодше. Соус готовий! Розлийте в ємності, остудіть і поставте в холодильник.
Новости