Маринований виноград – це зовсім особлива закуска, яку досить легко заготовити на зиму. За смаком ця закуска може бути абсолютно різною, за рахунок використання різних маринадів. У цьому рецепті ми розглянемо спосіб заготівлі винограду, який схожий на оливки.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Виноград зелений – 450 гр.
  • Перець духмяний горошок – 2 шт.
  • Перець чорний горошок – 5 – 6 шт.
  • Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
  • Гвоздика – 1 – 2 бутона
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Сіль – 0.5 ст. л.
  • Вода – 0,3 л.

Процес приготування:

Як почати готувати маринований виноград як оливки на зиму? Для початку запустіть процес стерилізації банок. Для цього скористайтесь каструлею з киплячою водою та спеціальною насадкою, куди можна ставити банку догори дном.

Виноград ретельно вимийте і відокремте ягоди від гілочок. Краще всього брати виноград без кісточок. Банку в цей же час зніміть зі стерилізації і поставте на плиту окрему ємність з водою.

У стерильну банку укладіть всі прянощі, потім утрамбуйте виноград і влийте окріп. Прикрийте банку кришкою і залиште на десять хвилин, як якщо б ви готували узвар.

Через покладених десять хвилин злийте рідину в каструлю і доведіть до кипіння. Додайте цукровий пісок, сіль і кип’ятіть, поки не розчиняться кристалики. В банку до винограду влийте оцет.

Коли розсіл покипить пару хвилин, влийте його в банку з виноградом і відразу ж загорніть вашу заготівлю стерильною кришкою. Остудіть заготовку при кімнатній температурі і приберіть на зберігання.

Новости