Любителям експериментувати на кухні настійно рекомендую приготувати смачну закуску з часникових стрілок у сметані. Закуска виходить ароматною і добре поєднується з м’ясними стравами. Таку закуску подають окремо або в поєднанні з іншими інгредієнтами і стравами.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Часникові стрілки – 500 гр.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Сметана – 100 мл
- Вода – 50 мл
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування часникових стрілок у сметані? Підготуйте часникові стрілки. Переберіть, ретельно промийте під проточною водою, обсушити.
Обріжте бутони. Наріжте часникові стебла на три-чотири частини приблизно однакового розміру. Залийте окропом на 3-5 хвилин, потім злийте через сито зайву рідину.
Нарізані часникові стрілки помістіть в сковороду або каструлю, налийте трохи олії. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і дрібно нарубаєте, додайте до часниковим стрільцям, налийте трохи питної води і тушкуйте на повільному вогні.
Морква добре помийте, очистіть за допомогою овочечистки, натріть на дрібній тертці і відправте до овочів. Накрийте кришкою і тушкуйте близько 5 хвилин.
Додайте необхідну кількість сметани, посоліть і поперчіть, добре перемішайте. Готуйте на повільному вогні під кришкою ще 5 хвилин.
Готове незвичайне блюдо подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Салат зі стрілок часнику Смажені стрілки часнику Стрілки часнику