Любителям експериментувати на кухні настійно рекомендую приготувати смачну закуску з часникових стрілок у сметані. Закуска виходить ароматною і добре поєднується з м’ясними стравами. Таку закуску подають окремо або в поєднанні з іншими інгредієнтами і стравами.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Часникові стрілки – 500 гр.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Сметана – 100 мл
  • Вода – 50 мл

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування часникових стрілок у сметані? Підготуйте часникові стрілки. Переберіть, ретельно промийте під проточною водою, обсушити.

Обріжте бутони. Наріжте часникові стебла на три-чотири частини приблизно однакового розміру. Залийте окропом на 3-5 хвилин, потім злийте через сито зайву рідину.

Нарізані часникові стрілки помістіть в сковороду або каструлю, налийте трохи олії. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і дрібно нарубаєте, додайте до часниковим стрільцям, налийте трохи питної води і тушкуйте на повільному вогні.

Морква добре помийте, очистіть за допомогою овочечистки, натріть на дрібній тертці і відправте до овочів. Накрийте кришкою і тушкуйте близько 5 хвилин.

Додайте необхідну кількість сметани, посоліть і поперчіть, добре перемішайте. Готуйте на повільному вогні під кришкою ще 5 хвилин.

Готове незвичайне блюдо подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Салат зі стрілок часнику Смажені стрілки часнику Стрілки часнику