Рекомендую приготувати смачну закуску, яку дуже люблять у нашій родині. Закуска готується з часникових стрілок через м’ясорубку. Така закуска неодмінно сподобається всім любителям гострих продуктів.


Інгредієнти: на 0.25 л.

  • Часникові стрілки – 500 гр.
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Сіль – 25 гр.
  • Перець чилі – 1 шт.

Процес приготування:

Для того щоб приготувати стрілки часнику через м’ясорубку на зиму, підготуйте часникові стрілки. Переберіть, ретельно промийте під проточною водою, обсушіть, обріжте бутони. Наріжте стебла на три-чотири частини.

Нарізані часникові стрілки пропустіть через м’ясорубку з дрібною насадкою. Щоб подрібнити часникові стрілки можна використовувати також кухонний комбайн або блендер.

В подрібнену часникову масу додайте сіль і ретельно перемішайте. Сіль використовуйте велику.

Банки ретельно вимийте за допомогою губки і миючого засобу, стерилізуйте в мікрохвильовій печі, в духовій шафі або на водяній бані.

Додайте рослинне масло в часникову масу і ще раз добре перемішайте.

Гострий перець помийте, видаліть насіння і дрібно нарубаєте ножем.

Додайте в часникову масу і ретельно перемішайте. У стерильні банки щільно розкладіть подрібнені стрілки. Добре закрутіть чистими сухими кришками. Закуску можна зберігати у контейнерах, щільно закривши кришкою або заморозити у пакетах.

Приємного апетиту!

Стрілки часнику Стрілки часнику на зиму