Часникові стрілки – дуже корисний продукт. Вони містять безліч вітамінів і мікроелементів, а також цінні фітонциди, які допомагають боротися з інфекціями. Вживаючи їх в їжу в період захворювань, можна істотно підвищити захисні сили організму. Щоб заготовити стрілки запас і зберегти максимальну кількість корисних речовин, використовуємо метод заморожування. Все гранично просто і швидко. Найголовніше – вчасно провести збір сировини. Збираємо стрілки, поки вони ще тонкі, з нераскрывшимися бутонами – саме тоді цінні стебла будуть ніжними і ароматними.


Інгредієнти: на .

  • Часникові стрілки – 1 кг

Процес приготування:

Щоб приготувати часникові стрілки заморожені, свіжозібрані стрілки поміщаємо в глибокий посуд і ретельно промиваємо кілька разів під проточною водою. Уважно стежимо, щоб вся поверхнева бруд, пісок і пил змиті.

Після промивання перебираємо стрілки і викидаємо пожелтевщие стебла і зрізаємо бутони. Кожну стрілку рекомендується зігнути: ті, які не згинаються і ламаються, вже занадто жорсткі і для заморозки не підійдуть, їх потрібно викинути. Легко гнуться стрілки – молоді і соковиті, саме такі і варто заготовлювати про запас.

що Пройшли перевірку стрілки нарізаємо невеликими відрізками по три сантиметри орієнтовно.

Щоб стрілки не злиплися при заморожуванні грудками, їх потрібно добре обсушити. Для цього розсипаємо нарізані стебла по рушникові і даємо залишилася після промивання волозі випаруватися – півгодини часу буде достатньо.

Підготовлені обсушені стрілки висипаємо в поліетиленовий пакет, випускаємо повітря і щільно зав’язуємо. Стрілки – продукт з інтенсивним запахом. Для того, щоб не допустити поширення їх аромату в морозилці, вже зав’язані стебла варто помістити в один-два додаткових пакету.

Відправляємо запаковані стрілки в морозилку і зберігаємо протягом півроку.

Приємного апетиту!

Стрілки часнику Стрілки часнику на зиму