Часникові стрілки, обсмажені з яйцем – дуже ситне і смачне блюдо. У поєднанні з сиром вони стають ще соковитіше і ситніше і цілком можуть замінити цілий обід. Подавати стрілки з яйцем краще в гарячому вигляді, посипавши свіжою зеленню і доповнивши хрустким тостом.
Інгредієнти: на 3 порції.
- Часникові стрілки – 350 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Масло рослинне – для смаження
- Масло вершкове – 30 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Сир Пармезан – 50 гр.
- Сметана – 3 ч. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Щоб приготувати часникові стрілки з яйцем, їх ретельно промиваємо від забруднень і пилу. Кінчики зрізаємо, пожовклі стебла видаляємо.
В каструлі нагріваємо воду до кипіння, підсолюємо і опускаємо стрілки. Варимо протягом десяти хвилин.
Варені стрілки відкидаємо на друшляк і даємо стекти рідини. Самі стрілки трохи охолоджуємо.
Потім нарізаємо стебла на шматочки довжиною по три-чотири сантиметри.
Цибулю очищаємо і промиваємо.
Нарізаємо цибулю півкільцями, пір’я – маленькими шматочками.
На сковорідці розігріваємо невелику кількість рослинної олії, викладаємо в нього подрібнену цибулю разом з нарізаними стрілками часнику, перемішуємо і обсмажуємо на середній температурі, поки у цибулі не з’явився легкий рум’янець.
Кладемо вершкове масло і перемішуємо.
Поверх зелені розбиваємо яйця.
Посипаємо сіллю і чорним меленим перцем за смаком.
Перемішуємо яйця разом із зеленню, обсмажуємо суміш протягом п’яти-семи хвилин.
Сир натираємо на дрібній тертці і посипаємо стрілки з яйцями.
Кладемо в сковорідку сметану, перемішуємо і знімаємо з плити. Гарячі стрілки розкладаємо по порційних тарілках, посипаємо рубаною свіжої зеленню і подаємо до столу.
Приємного апетиту!
Смажені стрілки часнику Стрілки часнику