Стрілки часнику, особливо молоді пагони, мають інші смакові властивості і корисні речовини в порівнянні з головками часнику. Зазвичай їх невиправдано викидають. У даному рецепті вам пропонується приготувати з стрілець пасту. Її можна зберегти в баночках або заморозити. У вас вийде чудова добавка до будь-якого фаршу, супу або соусу.


Інгредієнти: на 0.5 л.

  • Часникові стрілки – 0.5 кг
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 3 – 4 ст. л.
  • Перець чилі – за смаком

Процес приготування:

Приступимо до приготування пасти з часникових стрілок на зиму. Біля стрілок часнику видаліть суцвіття і відріжте нижні частини стебел. Якщо стрілки часнику трохи перезрілі, видалити гіркоту, обдавши їх окропом або на деякий час замаринувавши в оцті і меді. Потім стрілки добре помийте, наріжте на невеликі шматочки і обсушіть серветкою.

Підготовлені стрілки подрібніть в однорідну пасту з допомогою блендера або м’ясорубки з дрібною решіткою.

В отриману пасту насипте розраховане кількість крупної солі, тільки не йодованої.

Потім налийте до пасті будь (кукурудзяна, оливкова або рапсова) рослинне масло. Можете додати до пасти дрібно нарізаний гострий перчик і будь-яку свіжу зелень.

Пасту з сіллю, олією і прянощами добре вимішайте. Приготовлену пасту можете розфасувати в пакетики або шматочки фольги і помістити в морозилку.

Для зимової заготівлі перекладіть часникову пасту в стерильні баночки, залийте зверху маслом і щільно закупорьте. Баночки з пастою з стрілок часнику зберігайте в холодильнику.

Їжте на здоров’я і вдалих заготовок!

Стрілки часнику Стрілки часнику на зиму