Чебуреки на кефирном тесті завжди виходять соковитими і дуже смачними. Вони залишаться м’якими і в охолодженому вигляді. Кефірний тісто ви швидко замісіть і легко раскатаете в тонкий коржик. При обсмажуванні тісто буде красиво пузиритися, і сік з начинки не витече на сковорідку. Для начинки підходить будь фарш.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Для начинки: –
- Фарш м’ясний – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Вода – 50 мл
- Для тіста: –
- Борошно пшеничне – 350 гр.
- Кефір – 250 гр.
- Сода харчова – 0.5 ч. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
Процес приготування:
Як почати готувати чебуреки на кефірі з м’ясом на сковороді? В окремий посуд насипте потрібну кількість просіяного борошна і перемішайте її з содою сіллю.
Кефір трохи підігрійте в мікрохвильовці. У посуд для замішування тіста пересипте половину борошна, влити теплий кефір і все перемішайте ложкою. Потім досипте решту борошна і вже рукою тісто добре вимішайте, щоб не прилипало до долоні.
Замішане тісто скачайте в колобок, покладіть в миску, прикрийте шматочком плівки або серветкою і залиште для відпочинку на 1,5 години.
За цей час підготуйте начинку. Цибулини почистіть і подрібніть в блендері або дрібно нашаткуйте. У м’ясний фарш перекладіть подрібнену цибулю, насипте за своїм смаком сіль і чорний перець. Щоб начинка була соковитою, налийте до фаршу 50 мл (можна більше) кип’яченої води. Воду можна замінити кефіром. Потім фарш ложкою ретельно перемішайте.
Відпочиле тісто наріжте на шматочки і розкачати їх в тонкі коржі. Потім на коржі рівним шаром розкладіть підготовлений фарш і сформуйте красиві чебуреки.
У глибокій сковорідці розігрійте рослинне масло. Обсмажте в ньому чебуреки до золотистого кольору з обох сторін.
Приємного апетиту!
Чебуреки