Чебуреки з заварного тіста настільки смачна закуска, що рідко можна обмежитися однією штучкою. Пропонуємо приготувати їх в домашніх умовах, порадувати себе і своїх близьких.
Інгредієнти: на 8 порції.
- М’ясо – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 – 2 головки
- Кефір – 0,5 склянки
- Сіль – 1 ч. л.
- Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
- Для тіста: –
- Борошно пшеничне – 500 – 550 гр.
- Вода – 350 мл
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Масло олію – для смаження
Процес приготування:
Як почати готувати чебуреки на заварному тісті без горілки? У воду додайте сіль і рослинне масло. Закип’ятіть отриману суміш.
Коли вода закипить, додайте в миску 2 столові ложки просіяного борошна. Таким чином ви заваріть борошно і приготуєте заварне тісто.
Борошно швидко розмішайте віночком, намагаючись уникати грудок. Потім дайте масі охолонути.
В остиглу заварену борошно додайте одне яйце, перемішайте.
Далі частинами всипайте решту борошна і замішують тісто. У результаті тісто повинне вийти м’яким і не липким. Оберніть його в харчову плівку і дайте настоятися не менше години при кімнатній температурі.
М’ясо і цибулю пропустіть через м’ясорубку. У фарш додайте сіль, чорний перець за смаком і влийте кефір, перемішайте до однорідного стану.
Тісто розділіть на кілька рівних частин і розкачайте їх в корж товщиною в 2-3 міліметра.
На одну половину розкатаної коржі викладіть начинку, відступаючи 1-1,5 сантиметра від краю.
Накрийте начинку другою половиною тіста і скріпіть краю. Зробіть так з усім тестом і начинкою.
У сковороду влийте рослинне масло на висоту 2-3 сантиметри. Обсмажте чебуреки з двох сторін.
Промокніть чебуреки на паперових рушниках від надлишків жиру, потім теплими подавайте на стіл.
Приємного аппетита!
Чебуреки