Чебуреки з заварного тіста настільки смачна закуска, що рідко можна обмежитися однією штучкою. Пропонуємо приготувати їх в домашніх умовах, порадувати себе і своїх близьких.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • М’ясо – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 – 2 головки
  • Кефір – 0,5 склянки
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
  • Для тіста: –
  • Борошно пшеничне – 500 – 550 гр.
  • Вода – 350 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Масло олію – для смаження

Процес приготування:

Як почати готувати чебуреки на заварному тісті без горілки? У воду додайте сіль і рослинне масло. Закип’ятіть отриману суміш.

Коли вода закипить, додайте в миску 2 столові ложки просіяного борошна. Таким чином ви заваріть борошно і приготуєте заварне тісто.

Борошно швидко розмішайте віночком, намагаючись уникати грудок. Потім дайте масі охолонути.

В остиглу заварену борошно додайте одне яйце, перемішайте.

Далі частинами всипайте решту борошна і замішують тісто. У результаті тісто повинне вийти м’яким і не липким. Оберніть його в харчову плівку і дайте настоятися не менше години при кімнатній температурі.

М’ясо і цибулю пропустіть через м’ясорубку. У фарш додайте сіль, чорний перець за смаком і влийте кефір, перемішайте до однорідного стану.

Тісто розділіть на кілька рівних частин і розкачайте їх в корж товщиною в 2-3 міліметра.

На одну половину розкатаної коржі викладіть начинку, відступаючи 1-1,5 сантиметра від краю.

Накрийте начинку другою половиною тіста і скріпіть краю. Зробіть так з усім тестом і начинкою.

У сковороду влийте рослинне масло на висоту 2-3 сантиметри. Обсмажте чебуреки з двох сторін.

Промокніть чебуреки на паперових рушниках від надлишків жиру, потім теплими подавайте на стіл.

Приємного аппетита!

Чебуреки