Чебуреки з м’ясом і картоплею традиційно готують з м’ясною начинкою. У цьому рецепті вам пропонується додати до фаршу тертий сиру картоплю. Готуємо на прісному заварному тісті.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Для начинки: –
- Фарш м’ясний – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Картопля – 4 шт.
- Сметана – 3 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Для тіста: –
- Борошно пшеничне – 2.5 склянки
- Окріп – 200 мл
- Горілка – 0.5 ст. л.
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Цукор-пісок – 0.5 ч. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування чебуреків з м’ясом і картоплею? Спочатку підготуйте всі продукти для замісу тіста для чебуреків.
Потім підготуйте продукти для начинки.
В посуд для замішування тіста насипте потрібну кількість просіяної на сито борошна.
Насипте до неї сіль, цукор, вбийте яйце і налийте рослинне масло.
Потім тонким струменем наливайте крутий окріп і відразу лопаткою замішують тісто.
Коли тісто охолоне, перекладіть його на стіл і добре вимісіть руками.
Потім тісто скачайте в колобок, перекладіть в пакет і залиште для відпочинку на 20-30 хвилин.
Поки тісто відпочиває, почистіть цибулю і картоплю.
Цибулю наріжте на невеликі кубики.
Картоплини подрібніть на крупну тертку.
Овочі перекладіть до фаршу, додайте за смаком сіль і перець і ложкою фарш перемішайте.
Потім у фарш для соковитості начинки покладіть сметану і ще раз перемішайте. Начинка готова.
Відпочиле тісто розрізати на 10 однакових шматочків і розкачайте їх в тонкі коржі.
На половину коржа укладіть рівномірним шаром столову ложку начинки.
Потім накрийте начинку другою половиною коржа і виделкою по краю красиво скріпіть краю.
Обсмажуйте чебуреки в розігрітому, але не перегрітій олії, по кілька хвилин на кожній стороні і до золотистого кольору.
Готові чебуреки з м’ясом і картоплею перекладіть спочатку на серветки, щоб видалити зайве масло, а потім можете подавати до столу.
Приємного аппетита!
Чебуреки