Ніхто не встоїть перед хрусткою скоринкою, соковитою начинкою домашніх чебуреків. Тільки приготувати цю закуску будинку можна бути впевненим у її натуральності. Озброївшись цим рецептом чебуреки під силу приготувати кожному.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Борошно пшеничне – 550 гр.
- Вода – 250 мл
- Майонез – 50 мл
- Фарш м’ясний – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 – 2 шт.
- Бульйон – 100 мл
- Суміш перців – за смаком
- Масло рослинне – 150 мл
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Почнемо готувати чебуреки з начинкою з фаршу і цибулею. В окропі розчиніть чайну ложку солі. У миску просійте 500 грам борошна і додайте майонез, перемішайте. Потім влийте окріп і швидкими рухами перемішайте інгредієнти.
Коли тісто охолоне, вимісіть його руками до однорідного стану. Потім покладіть його на півгодини в холодильник.
Цибулю очистіть від лушпиння, дрібно наріжте. Перекладіть цибулю в миску, додайте сіль і перемніть його товкачиком до виділення соку.
Потім додайте в цибульну масу фарш, посоліть, приправте начинку, влийте м’ясний бульйон і добре перемішайте начинку.
Тісто розкачайте, з допомогою форми відповідного розміру виріжте коржики для чебуреків.
На одну половину коржі викладіть тонким шаром м’ясну начинку, складіть коржик навпіл і скріпіть краю.
Заготовки чебуреків обсмажте на рослинному маслі з двох сторін, подавайте на стіл відразу після приготування.
Приємного апетиту!
Чебуреки