Ніхто не встоїть перед хрусткою скоринкою, соковитою начинкою домашніх чебуреків. Тільки приготувати цю закуску будинку можна бути впевненим у її натуральності. Озброївшись цим рецептом чебуреки під силу приготувати кожному.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Борошно пшеничне – 550 гр.
  • Вода – 250 мл
  • Майонез – 50 мл
  • Фарш м’ясний – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 – 2 шт.
  • Бульйон – 100 мл
  • Суміш перців – за смаком
  • Масло рослинне – 150 мл
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Почнемо готувати чебуреки з начинкою з фаршу і цибулею. В окропі розчиніть чайну ложку солі. У миску просійте 500 грам борошна і додайте майонез, перемішайте. Потім влийте окріп і швидкими рухами перемішайте інгредієнти.

Коли тісто охолоне, вимісіть його руками до однорідного стану. Потім покладіть його на півгодини в холодильник.

Цибулю очистіть від лушпиння, дрібно наріжте. Перекладіть цибулю в миску, додайте сіль і перемніть його товкачиком до виділення соку.

Потім додайте в цибульну масу фарш, посоліть, приправте начинку, влийте м’ясний бульйон і добре перемішайте начинку.

Тісто розкачайте, з допомогою форми відповідного розміру виріжте коржики для чебуреків.

На одну половину коржі викладіть тонким шаром м’ясну начинку, складіть коржик навпіл і скріпіть краю.

Заготовки чебуреків обсмажте на рослинному маслі з двох сторін, подавайте на стіл відразу після приготування.

Приємного апетиту!

Чебуреки