Чебуреки з начинкою з курячого фаршу часто називають імпровізованим фастфудом, не шкодить здоров’ю, адже куряче м’ясо дуже ніжне і зовсім не містить жиру. Такі чебуреки підходять для дитячого і дієтичного харчування. В начинку додамо зелений кріп, а замісимо тісто на маргарині, що зробить чебуреки дуже хрусткими.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Для начинки: –
- Курячий фарш – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Кріп – 3 гілки
- Вода – 5 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Суміш перців – за смаком
- Для тіста: –
- Борошно пшеничне – 2 склянки
- Вода – 150 мл
- Маргарин вершковий – 40 гр.
- Сіль – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування чебуреків з начинкою з курячого фаршу? У посуд для замішування тіста налийте теплу кип’ячену воду і розчиніть в ній сіль і цукор.
Потім у цей розчин насипте третю частину просіяної на сито ложкою борошна і добре перемішайте.
Маргарин розтопіть повністю в мікрохвильовій печі або на плиті, щоб він булькав, гарячим швидко влийте в тісто і активно перемішайте.
Потім порційно пересипте в посуд решту борошно і тісто добре вимісити. Замішане тісто прикрийте серветкою і на деякий час залиште для відпочинку.
За цей час підготуйте начинку. Заздалегідь розморожений курячий фарш перекладіть в окрему мисочку. Додайте дрібно нарізану цибулину, зелений кріп, воду, сіль і суміш мелених перців або іншу приправу по своєму смаку. Фарш ложкою добре перемішайте.
Відпочиле тісто розрізати на порційні шматочки і розкачайте в тонкі коржі. Краї коржиків можете вирівняти блюдцем.
На половину кожної коржі викладіть рівним шаром курячу начинку.
Краї коржиків защипайте пальцями, а потім виделкою зробіть красивий рельєф.
Обсмажте чебуреки у великій кількості добре розігрітого рослинного масла до золотистого кольору з обох боків.
Обсмажені чебуреки з начинкою з курячого фаршу спочатку перекладіть зі сковорідки на паперові серветки, щоб видалити зайве масло, а потім можете подавати до столу.
Приємного аппетита!
Чебуреки