Обідній стіл можна урізноманітнити смачними закусками, наприклад, чебуреками. Це смачні, м’ясні пиріжки особливої форми з хрусткою скоринкою. Неймовірно смачне блюдо, яке легко готувати.


Інгредієнти: на 40 порц.

  • Борошно пшеничне – 7 – 8 ст.
  • Вода – 500 мл
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Масло рослинне – 20 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Для начинки: –
  • Фарш м’ясний – 1 кг
  • Вода – 300 мл
  • Цибуля ріпчаста – 3 – 4 головки
  • Зелень – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Приправа (на вибір) – за смаком

Процес приготування:

Приступимо до приготування чебуреків на 1 кг фаршу. Фарш змішайте з подрібненою цибулею і зеленню, добре перемішайте.

Сіль і спеції розчиніть у воді, потім цю суміш додайте до фаршу і ще раз перемішайте.

Воду для тіста закип’ятіть, додайте в неї вершкове і рослинне масло.

цю масу Остудіть і додайте в неї сіль і яйце.

Потім додайте просіяне борошно і замісіть тісто.

З цієї кількості тіста вийде приблизно 40 чебуреків середнього розміру. Розділіть тісто на рівні частини, розкачати їх і зліпіть чебуреки.

Частина чебуреків можна посмажити відразу, інші – заморозити про запас.

Обсмажте чебуреки на помірному вогні у великій кількості олії з двох сторін. Перед подачею чебуреки трохи остудіть, щоб не обпектися.

Приємного аппетита!

Чебуреки