Головний принцип у приготуванні червоної риби на мангалі – не зіпсувати її приємний натуральний смак. Для попереднього маринування використовуємо традиційні середземноморські інгредієнти: оливкова олія, велику сіль і суміш мелених перців. Цього набору достатньо, щоб підкреслити смак червоної риби з кращого боку.
Інгредієнти: на 0.4 л.
- Форель або Сьомга або Кета – 700 – 800 гр.
- Сіль – за смаком
- Суміш перців – за смаком
- Масло оливкове – 4 – 6 ст. л.
Процес приготування:
Готувати червону рибу на решітці на мангалі просто! Таким методом можна готувати будь-яку червону рибу: сьомга, лосось, горбушу і т. д. Рибу чистимо від луски, видаляємо нутрощі, голову і плавники. Промиваємо тушку й обсушуємо паперовим рушником. Розрізаємо на поперечні шматки товщиною приблизно в три сантиметри. Якщо шматки будуть занадто тонкими, є ризик пересушити їх при готуванні. Особливо це стосується червоної риби з низьким ступенем жирності. Отримані рибні стейки посипаємо крупною сіллю і сумішшю мелених перців. Руками рівномірно розподіляємо спеції за всім сторонам стейків.
Поливаємо рибу оливковою олією. Його кількість залежить від особистих переваг і жирності риби. Якщо це горбуша, масла не шкодуємо. Для, наприклад, сьомги можна використовувати меншу кількість. Кожен стейк необхідно змастити маслом руками, щоб вся поверхня була їм покрита. Залишаємо рибу промаринуватися на півгодини.
Після закінчення часу маринування поміщаємо підготовлену рибу на грати і відправляємо її на мангал з тліючим вугіллям. Запікаємо до готовності за півтори-дві хвилини з кожного боку орієнтовно.
Як тільки риба змінить колір і почне рум’янитися, готово. Не забуваємо ґрати перевертати на різні сторони для рівномірної обробки стейків жаром.
Готову рибу знімаємо з мангалу, перекладаємо з решітки на тарілку і подаємо на стіл в гарячому вигляді зі свіжою зеленню і часточкою лимона.
Смачного!