М’ясо сазана може мати запах твані. Тому перед приготуванням обов’язково маринуємо його в пряних спеціях і пікантному маринаді. Правильно промаринованная риба виходить смачною, з приємним ароматом і ніжним смаком. Приготуємо з неї шашлик – відмінна альтернатива м’яса в розпал періоду барбекю.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Сазан – 1 кг
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Часник – 2 зуб.
  • Соєвий соус – 50 мл
  • Апельсиновий сік – 3 – 4 ст. л.
  • Лимонна цедра – 2 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Томатна паста – 2 ст. л.
  • Масло оливкове – 1 ст. л.

Процес приготування:

Готувати шашлик з сазана на мангалі просто! Рибу промиваємо, очищаємо від луски, видаляємо нутрощі, голову і плавники. Розбираємо тушку на філе, видаливши шкіру, хребет і прилеглі кістки. Філе ріжемо на приблизно однакові за розміром шматки. Кладемо підготовлені шматки риби в глибоку миску.

В окремій мисці готуємо маринад. Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння і дрібно ріжемо ножем. Так само чинимо і часником. Змішуємо в мисці цибулю, часник і лимонну цедру.

Далі вливаємо апельсиновий сік і соєвий соус, перемішуємо.

Додаємо сіль за смаком, цукор-пісок, олію і томатну пасту. Перемішуємо.

Заливаємо приготовленим маринадом рибу, руками перемішуємо всі разом, намагаючись рівномірно розподілити суміш по шматках сазана. Затягуємо посуд з рибою харчовою плівкою і відправляємо в холодильник для маринування на півтора-два години.

Готуємо мангал з тліючим вугіллям. Відкритого полум’я не має. Шматки промаринованного сазана нанизуємо на шампури і відправляємо на мангал. Готуємо рибу орієнтовно двадцять-двадцять п’ять хвилин, періодично перевертаючи на різні сторони. Важливо не пересушити. Готову рибу подаємо на стіл в гарячому вигляді, прикрасивши свіжою зеленню і овочами.

Приємного апетиту!

Маринад для риби на мангалі Риба на мангалі Страви з риби Шашлик з риби на мангалі