М’ясо сазана може мати запах твані. Тому перед приготуванням обов’язково маринуємо його в пряних спеціях і пікантному маринаді. Правильно промаринованная риба виходить смачною, з приємним ароматом і ніжним смаком. Приготуємо з неї шашлик – відмінна альтернатива м’яса в розпал періоду барбекю.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Сазан – 1 кг
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Часник – 2 зуб.
- Соєвий соус – 50 мл
- Апельсиновий сік – 3 – 4 ст. л.
- Лимонна цедра – 2 ч. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Томатна паста – 2 ст. л.
- Масло оливкове – 1 ст. л.
Процес приготування:
Готувати шашлик з сазана на мангалі просто! Рибу промиваємо, очищаємо від луски, видаляємо нутрощі, голову і плавники. Розбираємо тушку на філе, видаливши шкіру, хребет і прилеглі кістки. Філе ріжемо на приблизно однакові за розміром шматки. Кладемо підготовлені шматки риби в глибоку миску.
В окремій мисці готуємо маринад. Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння і дрібно ріжемо ножем. Так само чинимо і часником. Змішуємо в мисці цибулю, часник і лимонну цедру.
Далі вливаємо апельсиновий сік і соєвий соус, перемішуємо.
Додаємо сіль за смаком, цукор-пісок, олію і томатну пасту. Перемішуємо.
Заливаємо приготовленим маринадом рибу, руками перемішуємо всі разом, намагаючись рівномірно розподілити суміш по шматках сазана. Затягуємо посуд з рибою харчовою плівкою і відправляємо в холодильник для маринування на півтора-два години.
Готуємо мангал з тліючим вугіллям. Відкритого полум’я не має. Шматки промаринованного сазана нанизуємо на шампури і відправляємо на мангал. Готуємо рибу орієнтовно двадцять-двадцять п’ять хвилин, періодично перевертаючи на різні сторони. Важливо не пересушити. Готову рибу подаємо на стіл в гарячому вигляді, прикрасивши свіжою зеленню і овочами.
Приємного апетиту!
Маринад для риби на мангалі Риба на мангалі Страви з риби Шашлик з риби на мангалі