Заготівля на зиму червоної смородини з цукром без всякої термічної обробки, тобто холодним способом, що дозволяє максимально зберегти всі вітаміни і корисні властивості цієї ягоди, та й смак її виходить більш свіжим і приємним, ніж самої ягоди. Оптимальною пропорцією ягід і цукру вважається 1:1,5 – 1:2. Любителі правильного харчування можуть замінити цукор медом. Таку смородину, зберігають тільки при низьких температурах, і не рятує від бродіння навіть велику кількість цукру. Пам’ятайте, що вся посуд для заготовки повинна бути чистою і сухою.
Інгредієнти: на 1 л.
- Смородина червона – 1 кг
- Цукор-пісок – 1.5 кг
Процес приготування:
Готувати червону смородину з цукром без варіння на зиму просто! Свежесобранную смородину спочатку ретельно перебираємо. Видаляємо дрібне сміття і ягоди відокремлюємо від гілочок. Невеликі гілочки можна залишити. Потім ягоди добре промиваємо холодною водою і рушником прибираємо зайву вологу.
Чисті ягоди або подрібнюємо за допомогою кухонних гаджетів, або раздавливаем дерев’яною ложкою. Отриману ягідну масу добре віджимаємо через складену в два шари марлю, адже для заготівлі потрібен чистий сік.
Кількість отриманого соку вимірюємо об’ємом, а не вагою. З 1 кг червоної смородини виходить близько 700 мл соку. До неї беремо 1,5 літра цукрового піску.
Сік перелити в глибоку мисочку, пересипаємо цукор і перемішуємо дерев’яною ложкою до максимального розчинення. Потім смородину з цукром залишаємо на 3 години. За цей час сік почне желіроваться, і цукор розчиниться повністю.
Після закінчення цього часу смородину переливаємо в сухі банки і щільно закорковуємо. Баночки ставимо на зберігання тільки в холодильник.
згодом смородина придбає густу текстуру, як желе.
Смачних і вдалих заготовок!