Для поліпшення консервуючих властивостей цукру, застосовуваного для виготовлення варення, джему або повидла в нього іноді додають такі компоненти, як лимонна кислота і пектин. Желюючий цукор дозволяє приготувати будь-яке варення дуже швидко і просто, воно загусає за лічені хвилини, що не відбувається, коли використовується звичайний цукор. Пропонуємо вам простий рецепт желе з червоної смородини і желюючою цукром.


Інгредієнти: на 1.3 л.

  • Смородина червона – 1.3 кг
  • желюючий Цукор – 0.5 кг
  • Цукор-пісок – 0.8 кг
  • Вода – 0.5 склянки

Процес приготування:

Готувати желе з червоної смородини з желюючою цукром легко! Переберіть смородину від крупного сміття, промийте її гілочки під проточною водою. Дрібні гілочки можна не видаляти – вони підуть з макухою.

У велику каструлю сиплемо ягоди, доливаємо воду і варимо їх 10-15 хвилин, постійно помішуючи. Ягоди повинні пропаритися і пустити сік, але не зваритися.

Гарячу смородину перетріть м’ялкою через дрібне металеве сито, щоб кісточки на ньому затрималися, а сік стек в якусь чисту ємність, підставлену знизу.

В результаті у вас повинен вийти дуже густий темно-рубіновий ягідний сік.

До соку додати весь цукор і на повільному вогні доведіть цю масу до кипіння, весь час помішуючи. Коли маса закипить, помішуйте її ще 10 хвилин, уваривая на повільному вогні.

Гаряче желе додайте по стерилізованим банкам, герметично закупорьте. Банки переверніть на кришки, які щільно укутайте і дайте їм повністю охолонути. Через добу банки надішліть на тривале зберігання в прохолодне приміщення без доступу денного світла.

Приємного апетиту!

Варення із червоної смородини Варення-желе з червоної смородини Джем з червоної смородини без кісточок Джем з червоної смородины Желе з червоної смородини без желатину Желе з червоної смородини без кісточок Желе на зиму