Перед вами рецепт смачного і освіжаючого чізкейку з цитрусовим ароматом і смаком. Цінність даного десерту в тому, що він не приторно солодкий і готується з корисного сиру. Поєднання всіх інгредієнтів ласощі з апельсином дуже вдале. Експериментуйте і закохуйтеся в це апельсинове диво!
Інгредієнти: на 6 порції.
- Сир – 500 гр.
- Печиво – 300 гр.
- Апельсин – 1 шт.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Вершки 10% – 200 мл
- Масло вершкове – 50 гр.
- Желатин харчовий – 3 ч. л.
Процес приготування:
Щоб приготувати апельсиновий чізкейк, приблизно половину склянки заповнюємо теплою водою і всипаємо туди желатин. Залишаємо осторонь на 10 хвилин для набухання.
Беремо зручну глибоку ємність, в яку відправляємо цукровий пісок, вершки і сир.
Ретельно промиваємо апельсин під проточною водою і з допомогою дрібної терки знімаємо з нього цедру. Можна робити це відразу в робочу ємність.
Далі розрізаємо апельсин навпіл і з однієї половини фрукта вичавлюємо сік у ємність з іншими інгредієнтами.
Озброюємося блендером і все ретельно перебиваємо. Сирна маса повинна стати однорідною та кремоподібній. Розтоплюємо в мікрохвильовці (можна на водяній бані) желатин, вводимо його в сирну масу і перемішуємо.
Печиво подрібнюємо за допомогою блендера.
Розм’якшене вершкове масло (попередньо дістаньте його з холодильника) з’єднуємо з подрібненим печивом. Компоненти необхідно добре вимісити.
Беремо форму, частки якої відокремлюються між собою, і на дно викладаємо печиво, придавлюючи його руками.
Далі на печиво слід викласти сирну масу.
Решту половину апельсина розрізаємо на шматочки і прикрашаємо ними десерт.
Для повної готовності необхідно дати чізкейк настоятися в холодильнику 2 години.
Потім прибираємо бортики форми, нарізаємо десерт на порційні шматочки і можна пригощатися!
Приємного вам чаювання!
Чізкейк без випічки з печивом Чізкейк без випічки з сиром і печивом Чізкейк з желатином Чізкейк з желатином без випічки Чізкейк класичний Чізкейк сирний без випічки з желатином Чізкейки