Такий варіант приготування чізкейку відмінно підійде в спеку, коли включати духовку не хочеться, а випічка потрібна. Для основи, як правило, використовуємо крихту пісочного печива. А кремовий шар відрізняється додаванням желатину, який, власне, і відповідає за щільну текстуру готового десерту. Банан, доданий в крем, дає характерний аромат і дуже вдало поєднується з базовим вершковим смаком.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Печиво пісочне – 200 гр.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Молоко коров’яче – 1 ст. л.
- Сир 9% – 400 гр.
- Сметана 15% – 100 гр.
- Мед – 4 ст. л.
- Вершки 33% – 200 мл
- Цукрова пудра – 2 ст. л.
- Ванілін – 1 ч. л.
- Лимонна цедра – 1 ч. л.
- Лимонний сік – 3 ст. л.
- Желатин харчовий – 8 гр.
- Банан – 3 шт.
- Ягоди для прикраси
Процес приготування:
Як почати готувати чізкейк без випічки з бананом? Готуємо продукти для приготування чізкейку. Печиво ламаємо на довільні шматки і покласти в чашу блендера. Подрібнюємо до стану дрібної крихти. Вершкове масло розтоплюємо в мікрохвильовці або на плиті і змішуємо з крихтою печива. Додаємо молоко і ретельно все перемішуємо.
В роз’ємну форму утрамбовуємо масу з крихти печива. Бортик формуємо за бажанням. Форму з підготовленою основою прибираємо в холодильник, щоб вона добре охолола і затверділа.
Банани очищаємо і за допомогою блендера перетворюємо в однорідне пюре. Желатин замочуємо на п’ятнадцять хвилин в соку лимона. Ставимо на водяну баню і розмішуємо до повного зникнення гранул. Отриману рідину змішуємо з банановим пюре до однорідності. Ставимо масу в холодильник: вона повинна охолонути і почати схоплюватися. Поки пюре охолоджується, сир протираємо через сито або пробиваємо заглибним блендером. Поміщаємо сир в широку миску і додаємо мед, лимонну цедру і сметану. Перемішуємо до повного змішування компонентів.
Вершки збиваємо окремо разом з цукровою пудрою і ванільним цукром до отримання стійкої повітряної маси.
Збиті вершки кладемо в миску з сирною масою. Дістаємо з холодильника бананову масу і також додаємо в миску. Перемішуємо всі інгредієнти і збиваємо міксером на середній швидкості протягом хвилини-двох.
Дістаємо з холодильника охолоджену основу з крихти печива і викладаємо в неї приготовлений крем. Розрівнюємо лопаткою або ложкою, щоб поверхня була рівною. Готовий чізкейк ставимо в холодильник, щоб він остудився і застиг. Для цього потрібно три-чотири години.
Охолоджений чізкейк дістаємо з рознімної форми і перекладаємо на сервірувальне блюдо. Можна прикрасити ягодами за бажанням.
Приємного апетиту!
Чізкейк без випічки Чізкейк без випічки з сирним сиром, печивом і желатином Чізкейк без випічки з сиром і печивом Чізкейк без випічки з сиром, печивом і желатином Чізкейк з сиру без випічки Чізкейк зі сметаною Чізкейки