Чізкейк без випічки з сиром можна приготувати, не запікаючи його, однак при цьому сирну масу потрібно стабілізувати желатином. Десерт виходить більшим, ніжним і ароматним, зверху прикрасимо його шаром полуничного желе з шматочками ягід.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Печиво пісочне (зі смаком топленого молока) – 250 гр.
- Масло вершкове – 350 гр.
- Цукор-пісок – 350 гр.
- Ванілін – 1 пакет
- Сир 5% – 900 гр.
- Сметана 20% – 300 гр.
- Вершки 33% або Вершки 30% або Вершки 26% – 3 ст. л.
- Желатин харчовий – 30 гр.
- Для желе: –
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Полуниця – 0,5 кг
- Желатин харчовий – 2 ст. л.
Процес приготування:
Як почати готувати чізкейк без випічки з сиром? Придбати пісочне крихке печиво зі смаком топленого молока.
Змолоти його в крихту за допомогою м’ясорубки або комбайна.
Додати 2 ст. л. цукрового піску, 150 г розпущеного вершкового масла.
Все перемішати руками. Викласти масу рівним шаром на дно форми, в якій буде готуватися чізкейк. Прибрати форму з заготівлею в холодильник або морозильну камеру на 20 хв.
Желатин вагою 30 г залити склянкою холодної води, перемішати і дати набрякнути.
Вийде густа желейна маса. Нагріти желатинову масу до 60 градусів при постійному помішуванні. Коли маса стане, прибрати в сторону для охолодження.
Сир протерти через сито і пропустити на м’ясорубці. Насадку потрібно використовувати саму дрібну, щоб не залишалося крупинок.
Масло заздалегідь дістати з холодильника, щоб воно встигло нагрітися й стати абсолютно м’яким.
Додати масло, ванільний цукор, збити до побіління суміші. Частинами ввести цукровий пісок, збиваючи після кожного разу. До збитого масла за 3 рази додати сир, сметану. Збити міксером. Додати при цьому пару ложок жирних вершків. Добре перемішати сирну масу до кремоподібної консистенції.
Влити розпущений желатин тонкою цівкою.
Отриману масу викласти у форму з заготівлею на дні. Розрівняти сирну масу лопаткою. Прибрати форму з чізкейк в холодильник на 5-8 годин для стабілізації.
Ягоди полуниці помити, висушити, порізати навпіл.
Викласти полуницю в сотейник і всипати туди ж 150 г цукрового піску.
При постійному помішуванні дочекатися закипання маси, варити ще 5 хв. на слабкому вогні.
Желатин залити 3 ст. л. води і дати набрякнути. На повільному вогні нагріти суміш до 65 градусів, остудити і додати в полуницю.
Вилити рівномірним шаром полуничне желе на сирну масу чізкейку. Прибрати в холодильник на 2 години.
Торт порізати порційними шматочками і подавати до столу. Щоб десерт легше виходив з форми, попередньо прогріти боки форми звичайним побутовим феном.
Приємного апетиту!
Чізкейк без випічки Чізкейк без випічки з печивом Чізкейк з желатином без випічки Чізкейк з печива Чізкейк з сиру і печива Чізкейк з ягодами Чізкейк класичний Чізкейк сирний без випічки з желатином