Якщо вам подобаються фісташки і малина, тоді приготуйте чізкейк відразу з цими двома компонентами. Сирна прошарок буде мати смак фісташок, а з малини вариться трохи конфітюру, яким змащується бісквітний корж – основа чізкейку. Коли чізкейк настоїться, він виходить дуже апетитним, з ніжним, м’яким бісквітом і оксамитово-сирною прошарком.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Для бісквіта: –
  • Яйце – 2 шт.
  • Яєчний білок – 2 шт.
  • Паста фісташкова – 50 гр.
  • Цукор-пісок – 45 гр.
  • Ванільна есенція – 1 мл
  • Борошно пшеничне – 40 гр.
  • Для прошарку: –
  • Сир вершковий – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 120 гр.
  • Паста фісташкова – 120 гр.
  • Сметана – 250 гр.
  • Вершки 33% – 170 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Яєчний жовток – 2 шт.
  • Малина – 15 шт.
  • Для конфітюру: –
  • Цукор-пісок – 30 гр.
  • Малина – 300 гр.
  • Крохмаль картопляний – 15 гр.
  • Вода – 30 гр.

Процес приготування:

Як почати готувати фісташковий чізкейк? Для початку потрібно спекти бісквіт – основу пирога. Для цього у яєць відокремте жовтки від білків. Жовтки з 15 грамами цукру збийте добела, ванільний екстракт додайте до отриманої маси.

Пасту фісташкову розмішайте з двома яєчними білками, додайте її порціями до збитим жовтків.

Білки від двох яєць збийте міксером до отримання міцної піни, поступово додайте цукор, що залишився (30 грамів), масу збивайте, поки не отримаєте стійкі піки.

Легко і акуратно орудуючи кулінарної лопаткою підмішайте збиті білки до маси з жовтків, просіяне борошно введіть порціями туди ж. Не надто велику роз’ємну форму для випічки вистелити пекарської папером, тісто вилийте у форму і печіть близько 25-30 хвилин при 180°С.

Зробіть сирну прошарок. Вершковий сир і цукор перемішайте до однорідності, сир повинен бути м’яким, зразок Маскарпоне або Філадельфії. Вершки додайте до маси, розмішайте. Потім по одному додайте туди ж і яйця, добре вимішуючи масу, щоб вона була гладенька й однорідна. В кінці введіть два жовтки, знову все вимісіть.

В сирну масу можна додати і цілі ягідки малини. Викладіть масу в роз’ємну форму для випічки, діаметр – той же, що і у бісквіта. Запікайте чізкейк при низькій температурі 95°С 2,5-3,5 години. Не можна відкривати духовку перші дві години, щоб чізкейк не опал. Чізкейк вважається готовим, коли він перестає тремтіти (або тремтить лише його центр, і то зовсім трохи). Остигати чізкейк повинен у вимкненій духовці.

Щоб зварити конфітюр з малини, малину і цукор помістіть в сотейник, розмішайте і варіть, поки цукор не розчиниться повністю. В 100 мл води розведіть кукурудзяний крохмаль до однорідності, тонкою цівкою влийте його в малину, весь час помішуючи.

Уварите конфітюр до половини, щоб став дуже густим, потім вимкніть вогонь і дайте йому повністю охолонути і загуснути.

Зберіть фісташковий чізкейк. Перший шар – бісквіт, покладений на дно роз’ємного кільця.

Малиновий конфітюр помістіть на корж (до речі, щоб не варити конфітюр з малини, його можна купити в магазині).

Чізкейк викладіть на шар конфітюру, потім помістіть випічку в холодильник на годину. Довільно прикрасьте верх чізкейку і подавайте до столу.

Приємного апетиту!

Чізкейк з вершковим сиром Чізкейк з ягодами Чізкейк зі сметаною Чізкейк класичний Чізкейки