Пропоную приготувати чізкейк без яєць і без випічки. Для застигання сирно-вершковою начинки використовують желатин, начинка виходить легкою і повітряної, схожою на суфле.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Сир – 500 гр.
- Вершки 33% або Вершки 26% або Вершки 30% – 200 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Желатин харчовий – 20 гр.
- Вода – 100 мл
- Ванілін – на кінчику ножа
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Печиво пісочне – 250 гр.
Процес приготування:
Як почати готувати чізкейк без яєць? Желатин висипте в невелику миску і залийте 100 мл питної води, залиште на 10 хвилин для набухання.
Розтопіть вершкове масло в мікрохвильовій печі або на водяній бані.
Пісочне печиво подрібніть за допомогою блендера або м’ясорубки.
В невеликій ємності перемішайте подрібнене печиво з розтопленим маслом.
На дно рознімної форми, в якій будете збирати чізкейк, рівномірно розподіліть отриману піщану масу. Приберіть в холодильник для застигання на 30 хвилин.
В глибоку ємність викладіть сир, додайте цукровий пісок і ванілін і пробийте заглибним блендером.
Повинна вийти однорідна консистенція.
В іншу ємність вилийте охолоджені вершки і з допомогою міксера збийте до стану пишної маси, поступово збільшуючи швидкість.
З’єднайте з сирною масою і добре перемішайте віночком.
Набряклий желатин розпустіть на водяній бані. Трохи остудіть.
Додайте в сирно-вершкову масу і ретельно перемішайте.
Дістаньте форму з холодильника і залийте отриманою начинкою. Оберніть харчовою плівкою або чим-небудь накрийте. Помістіть в холодильник на 2-3 години.
Після застигання чізкейк акуратно вийміть з форми. Перемістіть на блюдо.
Присипте зверху какао-порошком або полийте розтопленим шоколадом, прикрасити за власним уподобанням і подавайте порційно на стіл.
Приємного апетиту!
Чізкейк без випічки Чізкейк без випічки з сирним сиром, печивом і желатином Чізкейк без випічки з сиром, печивом і желатином Чізкейк з желатином без випічки Чізкейк з сиру без випічки