Пропонуємо вам рецепт швидкого приготування чізкейку в склянці. Для основи чізкейку ми будемо використовувати звичайний бісквіт, а вершкову начинку стабілізуємо желатином, так як чізкейк у нас буде без випічки. В результаті у нас вийде смачний і яскравий полуничний десерт з незвичайною формою подачі.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Бісквіт – 1 шт.
  • Сир вершковий – 400 гр.
  • Цукрова пудра – 100 гр.
  • Ванільна есенція – 1 ч. л.
  • Молоко коров’яче – 50 мл
  • Желатин харчовий – 6 гр.
  • Для соусу: –
  • Полуниця 400 гр.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Лимонний сік – 1 ст. л.
  • Крохмаль кукурудзяний – 2 ст. л.

Процес приготування:

Готувати чізкейк в склянці просто! Вершковий сир викладаємо в миску комбайна, додаємо цукрову пудру і ванільну есенцію. Збиваємо всі інгредієнти до однорідної маси.

Желатин покласти в невелику жароміцну ємність, заливаємо молоком кімнатної температури і залишаємо на пару хвилин. Потім ставимо на вогонь, розтоплюємо желатин, безперервно помішуючи, і знімаємо з вогню. Даємо масі трохи охолонути. Додаємо в желатинову масу 2 столові ложки сирної маси, добре перемішуємо. З’єднуємо желатинову і сирну маси разом і добре вимішуємо за допомогою віночка, щоб желатин рівномірно розподілився і не утворював грудки.

Корж бісквіту викладаємо на робочу поверхню, розрізаємо вздовж навпіл. З половини вирізаємо кружечки трохи меншого діаметру, ніж стаканчик для чізкейку. Укладаємо бісквіт на дно стаканчика, потім зверху наливаємо вершкову масу. Ставимо в холодильник, щоб желатин схопився, а в цей час займемося полуничним соусом.

В блендер кладемо полуницю, додаємо цукор і крохмаль. Перемелюємо всі інгредієнти в пюре. Викладаємо полуничне пюре в сотейник, ставимо на плиту і доводимо до кипіння, при цьому постійно помішуємо. Знімаємо з вогню і залишаємо при кімнатній температурі до повного охолодження. У процесі нагрівання в нас розбухнув крохмаль, він трохи загустил рідке полуничне пюре.

Наливаємо полуничне пюре в стаканчики на вершкову масу і знову ставимо в холодильник до повного застигання. Перед подачею прикрашаємо десерт шматочками полуниці і гілочкою м’яти. Приємного апетиту!

Чізкейк без випічки Чізкейк з желатином Чізкейк з желатином без випічки Чізкейк з ягодами Чізкейки