Як приготувати торт, коли у вас півгодини часу? Приготуйте чізкейк без випічки і желатину з сиру. Ніжний і тане в роті десерт готуватися швидко, не складно і він створить свято на вашому столі.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Печиво – 350 гр.
- Масло вершкове – 180 гр.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Вершки 33% – 150 – 200 мл
- Сир – 400 гр.
- Шоколад – 100 гр.
- Какао-порошок – 1 – 2 ст. л.
- Кокосова стружка – 1 – 2 ч. л.
Процес приготування:
Щоб приготувати чізкейк без желатину, розтопіть масло в мікрохвильовій печі або на водяній бані. Тільки не перегрівайте його.
Печиво розламайте на дрібні шматки і розмеліть в блендері в крихту.
Перекладіть крихту в масло, добре розімніть руками.
Викладіть основу у посуд з високими бортиками (відмінний варіант – роз’ємна форма) і розрівняйте на дні. Поставте в морозилку.
На водяній бані розтопіть шоколад до рідкої структури. Для цього поставте каструлю з водою на вогонь, а в ній розмістіть миску з поламаною на частини плиткою шоколаду. Вода не повинна підніматися в миску.
Сир подрібніть в блендері, щоб він став однорідним, без грудок і мав кремову текстуру. Додайте частину вершків і розмішайте. Всипте цукор і решта вершки. Крем не повинен вийти рідким. Регулюйте консистенцію вершками.
Перекладіть розтоплений шоколад і перемішайте до ніжної та пухкої структури всі складові.
Дістаньте основу з холодильника і перекладіть у форму крем, розрівнявши поверхню пензликом.
Зверху присипте десерт порошком какао і кокосовою стружкою. Поставте чізкейк в холод на 30 хвилин (якщо є 2 години ще краще).
Приємного апетиту!